09:02:38 18.09.2019
 
Stiri

FOTO // „Cât timp la Chișinău nu pot ÎMPĂRȚI puterea...” Ilan Șor a inaugurat o nouă stradă reparată capital la Orhei

Alegeri 2018 13.06.2019 11:33 Vizualizări667 Autor: Ziarul National
FOTO // „Cât timp la Chișinău nu pot ÎMPĂRȚI puterea...” Ilan Șor a inaugurat o nouă stradă reparată capital la Orhei

„Administrația municipiului Orhei a dat încă o dată dovadă de viziune, reconstruind practic de la zero un întreg sector al municipiului Orhei pe care l-a transformat în unul dintre cele mai amenajate porțiuni ale orașului. După ce au fost reparate străzile Dorobanților și Eliberării, a fost reabilitată și infrastructura rutieră a străzii T. Șevcenko”, anunță Primăria Orhei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Strada inaugurată de Ilan Șor duce spre scuarul recent amenajat și are o suprafață de peste 1 000 de metri pătrați care separă cele două sensuri de circulație ale str. Dorobanți și Eliberării. „Fostul edil, cel căruia i se datorează proiectul, a fost întâmpinat de zeci de orheieni cu flori, pâine și sare, precum și de un ansamblu de copii care a organizat un adevărat concert cu ocazia inaugurării noii străzi reparate”, se menționează în comunicat.

Potrivit lui Șor, acest proiect a fost realizat în pofida crizei prin care trece R. Moldova.„Inaugurăm încă o stradă reparată a orașului nostru iubit. Țara trece prin zile grele, dar orașul nostru continuă să înflorească. Așa va fi întotdeauna. Orașul a Orhei a trăit și va trăi propria sa viață pentru binele locuitorilor săi. Sunt convins că ne așteaptă noi evenimente frumoase”, a declarat Ilan Șor.

După ce a fost tăiată tradiționala panglică, primele care au circulat pe strada proaspăt reparată au fost două automobile retro vopsite în culorile naționale ale Ucrainei, dar fiind numele străzii – Taras Șevcenko. De asemenea, au fost organizate focuri de artificii.

Lucrările de reabilitare au fost realizate pe o suprafață de peste 2 mii de metri pătrați de către operatorul specializat I.M. „Servicii Comunal Locative” Orhei. Acestea au fost efectuate în baza unui contract de gestiune a serviciului public de întreținere și reabilitare a infrastructurii căilor de comunicație în municipiul Orhei. După ce a fost reparată, pe stradă au fost montate și aplicate toate marcajele și semnele de circulație rutieră necesare.

În plus, concomitent cu lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere, Regia „Apă Canal Orhei” a construit și rețeaua publică de canalizare astfel că locuitorii caselor individuale, în baza condițiilor tehnice, sunt branșați la rețea.

„Este de menționat că, în luna aprilie, Consiliul municipal Orhei a aprobat un acord de parteneriat public privat datorită căruia AO „Pentru Orhei” achită cheltuielile de echipamente, iar Regia „Apă Canal Orhei” suportă cheltuielile pentru lucrările de construcție a rețelei publice de canalizare”, comunică municipalitatea Orhei.

Sursa citată a mai precizat că reparația străzii T. Șevcenko este o continuare logică a amplului proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Orhei, lansat de fostul primar Ilan Șor în 2019. „Proiectele de infrastructură din Orhei au pornit în 2015, după ce Ilan Șor a fost ales primar de Orhei. La inițiativa fostului edil, în municipiu au pornit, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Ilan Șor continuă să gestioneze activitățile echipei sale la Orhei, chiar după ce a fost desemnat în funcția de deputat. Astfel, doar în ultimele câteva luni, mai multe străzi din localitate au fost reparate. Recent a fost modernizată și stilizată după toate standardele de calitate și design intrarea în oraș, care a devenit de nerecunoscut”, conchide sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md