06:07:32 17.01.2021
 
Stiri

Fostul ministru al Justiției demontează cele „trei CĂI” ale lui Igor Dodon de reîntoarcere a Aeroportului în gestiunea statului: „Dodon NU are alte soluții. El inventează, manipulează, dezinformează”

Economie 21.01.2020 15:59 Vizualizări1596 Autor: Ziarul National
Fostul ministru al Justiției demontează cele „trei CĂI” ale lui Igor Dodon de reîntoarcere a Aeroportului în gestiunea statului: „Dodon NU are alte soluții. El inventează, manipulează, dezinformează”


Cele „trei căi” anunțate astăzi de președintele Igor Dodon pentru rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău ar fi „PR ieftin” și niște „invenții și manipulări”, fiindcă statul ar fi obligat să achite despăgubiri enorme, dacă ar urma sfaturile acestuia.

Cel puțin, așa declară Olesea Stamate, fostul ministru al Justiției din Guvernul Sandu, care a demontat toate scenariile prezentate astăzi de Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

CITIȚI și APP acuză compania care a luat în concesiune Aeroportul că a investit numai jumătate din suma promisă în contract, majoritatea banilor fiind din taxa plătită de cetățeni: Autoritățile anunță TREI scenarii pentru a întoarce statului acest obiectiv

„El vorbește de câteva scenarii de anulare a contractului de concesiune și anume:

1. Rezilierea contractului pentru faptul că nu ar fi fost încheiat în interesul statului. Să fie clar: acest contract poate fi reziliat prin acordul ambelor părți, însă în cazul acesta, fiți siguri că investitorul va cere niște despăgubiri pe care nu le vom putea duce.

2. Rezilierea pe motivul neonorării obligațiilor contractuale și anume faptul că investitorul nu ar fi investit atât cât e stipulat în contract. E posibil doar teoretic, deoarece contractul de concesiune prevede procedura de notificare a investitorului, după care el are termen suficient de remediere a deficiențelor. Și credeți că investitorul, care căștigă milioane frumușele din acest contract pagubos pentru noi, nu le va remedia și va renunța, așa simplu, la acest contract?

3. Construcția de noi aeroporturi și anularea taxei de 9 euro. Hmm... dacă avem așa de mulți bani în buget și suntem siguri că prioritatea națională este construcția unuia sau mai multor aeroporturi??? Eu cred că nu. Iar anularea taxei de 9 euro, care este în contractul de concesiune, e posibilă doar cu acordul investitorului și, evident, acesta sau nu va fi de acord, sau din nou revenim la despăgubiri serioase pe care le vom plăti. Sau o cauză în arbitrajul internațional care ne va costa zeci sau sute de milioane”, a reacționat fosta ministră pe Facebook.

În opinia Olesei Stamate, „unica opțiune viabilă” ar fi solicitarea declarării nulității contractului de concesiune prin demonstrarea unei fraude la încheierea contractului.

„Este exact ce am făcut noi când eram în Guvern. Aceasta se face de către instanța de judecată și e cel mai bine să meargă paralel cu cauzele penale care se află în gestiunea Procuraturii. Dodon nu are alte soluții. El inventează, manipulează, dezinformează. Pentru că nici el, nici Guvernul lui nu se pricep la mai mult. L-ați auzit pe Dodon măcar să menționeze acest subiect până în iunie 2019? Deși e președinte deja de 3 ani...”, a adăugat Stamate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md