03:40:11 14.07.2024
Stiri

Ce ţară au ales fetele cu 10 pe linie la BAC pentru a-şi face studiile?

Social 13.09.2014 09:00 Vizualizări3152 Autor: Tatiana Scutaru
Ce ţară au ales fetele cu 10 pe linie la BAC pentru a-şi face studiile? Sursa: studentie.md


Cătălina Puzur și Cristina Voroneanu, tinerele care au luat 10 pe linie la examenele de Bacalaureat din acest an, au ales Economia (contabilitate la ASEM) și Relații Internaționale (la USM).

facebook.com
Foto: studentie.md

Potrivit portalului www.studentie.md, Cristina Voroneanu este studentă acum la Facultăţii de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative, specializarea Relaţii Internaţionale. „Am ales acest domeniu deoarece consider că relaţiile internaţionale au un rol primordial în evoluţia Republicii Moldovei, dar şi a lumii în general, îndeosebi acum când comunitatea internaţională trece printr-o perioadă de instabiltate politică. Doresc să fiu parte a procesului de dezvoltare, precum şi de asigurare a păcii şi stabilităţii statului nostru. De asemenea, consider că în virtutea parcursului european al Republicii Moldova, domeniul respectiv îmi oferă diverse posibilităţi şi multă mobilitate în realizarea mea profesională. Sunt pe deplin mulţumită de alegerea mea”, a declarat Cristina pentru sursa citată.

Cea de-a doua tânără, Cătălina Puzur, este studentă la facultatea de Contabilitate de la ASEM. „Visul meu din copilărie a fost să devin inginer în construcţii sau să fac arhitectură, dar realizam că pentru aceasta am nevoie şi de studii economice. De aceea, am depus actele la ASEM şi anume la facultatea de contabilitate, care este una mai practică, exact ceea de ce am eu nevoie. Ştiam c-am să urmez două facultăţi. Totodată, părinţii mei au insistat să fac Economie. Mă simt bine aici, îmi plac materiile”, spune Cătălina.

Cătălina este absolventă a liceului teoretic „Mihai Eminescu” din Chişinău, iar Cristina este absolventa liceului „Mihai Viteazul” din Chişinău.

Foto: studentie.md
studentie.md


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md