12:16:50 05.07.2020
 
Stiri

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a propus SANCȚIONAREA conducerii Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare: „CARENȚE la examenele de BAC”

Social 09.11.2017 12:10 Vizualizări1611 Autor: Ziarul National
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a propus SANCȚIONAREA conducerii Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare: „CARENȚE la examenele de BAC”


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a propus sancționarea conducerii Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, după ce ar fi fost depistate carențe la examenele naționale de Bacalaureat pentru anul de studii 2016-2017. Despre aceasta a anunțat secretarul general de stat al ministerului, Igor Șarov, în cadrul audierilor organizate de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului.

Igor Șarov a comunicat că, în urma sesizărilor deputaților, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a creat o Comisie de control, care a examinat situația din domeniu și a informat organele de drept referitor la încălcările admise de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Potrivit raportului, sesiunile de Bacalaureat în anii 2016-2017 au fost organizate conform metodologiei pentru sesiunea 2014-2015, act normativ cu caracter temporar, care a încetat să mai existe.

Secretarul general de stat a precizat că Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a oferit explicații la solicitarea Comisiei de control. În același timp, Inspecția Financiară efectuează un control financiar complex al instituției, care se va finaliza la 10 noiembrie curent. Ulterior, la 15 noiembrie 2017, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare va prezenta public raportul activității pentru perioada anilor 2016-2017.

Amintim că, la 11 iulie 2017, Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a audiat informația cu privire la rezultatele sesiunii de examene 2017. Atunci, viceministra Educației, Lilia Pogolșa, a declarat că procedura și metodologia de organizare a examenelor a fost una subiectivă, iar testele depășeau nivelul mediu de cunoaștere a materiei. Deputații, la rândul lor, au recomandat Ministerului să creeze un grup de lucru pentru a analiza încălcările și au propus modificarea și îmbunătățirea procedurii de desfășurare a examenelor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md