06:01:27 06.12.2023
Stiri

Ex-CĂPITANUL echipei NAȚIONALE de fotbal e indignat de faptul că a intrat în vizorul ANI, după ce a investit MILIOANE într-o academie de fotbal: „Constatarea ANI e greșită, ilegală și calomnioasă. Se poate de verificat totul la organele fiscale”

Actualitate 15.11.2021 11:41 Vizualizări1158 Autor: Ziarul National
Ex-CĂPITANUL echipei NAȚIONALE de fotbal e indignat de faptul că a intrat în vizorul ANI, după ce a investit MILIOANE într-o academie de fotbal: „Constatarea ANI e greșită, ilegală și calomnioasă. Se poate de verificat totul la organele fiscale”


Fostul internațional moldovean și ex-deputatul Radu Rebeja, este indignat de faptul că Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) l-a acuzat că a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, în perioada când era ales al poporului, a deținut simultan și funcția de președinte al unei asociații obștești din domeniul fotbalului.

„Sunt mirat de constatarea ANI în raport cu mine, care recent a fost intens mediatizată. Aceasta este cel puțin stranie, or eu tot timpul am respectat legislația R. Moldova. Toți cunosc că sunt fondator al Academiei de Fotbal „Radu Rebeja”, iar din 2017 sunt și președinte la AO „Academia de Fotbal Radu Rebeja-LIMPS”. Conform legii, mandatul de deputat este incompatibil cu:

Citește și: DOC // Un fost deputat riscă să NU mai poată deține o funcție publică: În timp ce ridica mâna pentru proiecte de legi, conducea o asociație sportivă

d) exercitarea oricărei alte funcții remunerate, inclusiv a funcției acordate de un stat străin sau organizație internațională, cu excepția activității didactice și științifice desfășurate în afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului”.

În acest context, Rebeja spune că nu a fost niciodată remunerat în calitate de președinte la AO „Academia de Fotbal Radu Rebeja-LIMPS”.

„Acest lucru care poate fi ușor verificat la organele fiscale. Mai mult, împreună cu partenerii, zilnic continuăm să investim în această Academie de fotbal, creând condiții pentru cei peste 400 de copii dornici de a practica fotbalul! Nu am negat niciodată faptul președinției mele la AO și e suficient să verificați declarația mea anuală de avere si interese pentru a confirma cele spuse de mine. Calific constatarea ANI greșită, ilegală și chiar calomnioasă. Voi decide în scurt timp dacă voi ataca această decizie în instanța de judecată, or eu am lucruri mult mai importante de făcut - atât personale, cât și prin implicarea activă să dezvolt fotbalul moldovenesc”, a precizat Rebeja.

Dacă actul de constatare al ANI va rămâne definitiv, fostul deputat riscă să nu mai dețină o funcție publică și de demnitate publică, inclusiv mandatul de deputat pe un termen de trei ani. Numele lui ar putea fi înscris și în Registrul interdicțiilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md