20:05:59 24.02.2021
 
Stiri

Președintele Maia Sandu vrea rezultate CONCRETE din partea ANI: „În primul rând, să fie cercetați demnitarii de rang înalt, care nu-și pot justifica AVERILE și, doar apoi, primarii și alți funcționari publici”

Actualitate 05.01.2021 18:19 Vizualizări5277 Autor: Ziarul National
Președintele Maia Sandu vrea rezultate CONCRETE din partea ANI: „În primul rând, să fie cercetați demnitarii de rang înalt, care nu-și pot justifica AVERILE și, doar apoi, primarii și alți funcționari publici”


Președintele Maia Sandu consideră că funcționarii de rang înalt, care nu pot să-și justifice averile și veniturile, ar trebui să fie primii în lista celor cercetați de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei întrevederi cu șefa acestei instituții, Rodica Antoci.

„Am discutat despre problemele cu care se confruntă ANI și despre măsurile care pot fi luate pentru ca instituția să devină pe deplin funcțională. Am întrebat despre stadiul la care se află controalele inițiate în privința demnitarilor înalți și din ce motiv durează atât de mult. Am întrebat de ce nu se prioritizează activitatea așa încât, în primul rând, să fie cercetați demnitarii de rang înalt față de care există suspiciuni majore că au averi care nu pot fi justificate prin raportare la veniturile declarate și, doar apoi, primarii și alți funcționari publici”, a declarat Maia Sandu, după întrevederea cu șefa ANI.

Potrivit șefului statului, așteptările cetățenilor față de ANI sunt legitime.

„Oamenii cer ca instituția să efectueze rapid și eficient verificarea averilor demnitarilor de rang înalt față de care există suspiciuni. Am menționat că, în calitate de președinte, voi sprijini inițiativele de fortificare a capacităților ANI și voi facilita dialogul interinstituțional, pentru ca ANI să-și îndeplinească cu adevărat misiunea în fața cetățenilor – prevenirea corupției și asigurarea integrității în rândul demnitarilor și funcționarilor publici”, a conchis Maia Sandu.

Citește și: Primele întâlniri ale Maiei Sandu din sediul Președinției: Șeful statului i-a explicat PROCURORULUI general prioritățile sale în calitate de președinte. Detalii de la întrevederile cu șefii SIS și BNM

De menționat că, la finele anului trecut, Maia Sandu s-a întâlnit la Președinție cu șeful SIS, Alexandr Esaulenco, cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, dar și cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

19.02.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul minoritar a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md