07:15:47 06.12.2023
Stiri

Președintele Maia Sandu vrea rezultate CONCRETE din partea ANI: „În primul rând, să fie cercetați demnitarii de rang înalt, care nu-și pot justifica AVERILE și, doar apoi, primarii și alți funcționari publici”

Actualitate 05.01.2021 18:19 Vizualizări6092 Autor: Ziarul National
Președintele Maia Sandu vrea rezultate CONCRETE din partea ANI: „În primul rând, să fie cercetați demnitarii de rang înalt, care nu-și pot justifica AVERILE și, doar apoi, primarii și alți funcționari publici”


Președintele Maia Sandu consideră că funcționarii de rang înalt, care nu pot să-și justifice averile și veniturile, ar trebui să fie primii în lista celor cercetați de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei întrevederi cu șefa acestei instituții, Rodica Antoci.

„Am discutat despre problemele cu care se confruntă ANI și despre măsurile care pot fi luate pentru ca instituția să devină pe deplin funcțională. Am întrebat despre stadiul la care se află controalele inițiate în privința demnitarilor înalți și din ce motiv durează atât de mult. Am întrebat de ce nu se prioritizează activitatea așa încât, în primul rând, să fie cercetați demnitarii de rang înalt față de care există suspiciuni majore că au averi care nu pot fi justificate prin raportare la veniturile declarate și, doar apoi, primarii și alți funcționari publici”, a declarat Maia Sandu, după întrevederea cu șefa ANI.

Potrivit șefului statului, așteptările cetățenilor față de ANI sunt legitime.

„Oamenii cer ca instituția să efectueze rapid și eficient verificarea averilor demnitarilor de rang înalt față de care există suspiciuni. Am menționat că, în calitate de președinte, voi sprijini inițiativele de fortificare a capacităților ANI și voi facilita dialogul interinstituțional, pentru ca ANI să-și îndeplinească cu adevărat misiunea în fața cetățenilor – prevenirea corupției și asigurarea integrității în rândul demnitarilor și funcționarilor publici”, a conchis Maia Sandu.

Citește și: Primele întâlniri ale Maiei Sandu din sediul Președinției: Șeful statului i-a explicat PROCURORULUI general prioritățile sale în calitate de președinte. Detalii de la întrevederile cu șefii SIS și BNM

De menționat că, la finele anului trecut, Maia Sandu s-a întâlnit la Președinție cu șeful SIS, Alexandr Esaulenco, cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, dar și cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md