18:28:07 01.06.2020
 
Stiri

Europenii ajută migranții moldoveni să se întoarcă acasă

Economie 26.02.2014 10:46 Vizualizări2125 Autor: Virginia Nica
Europenii ajută migranții moldoveni să se întoarcă acasă


Moldovenii care se întorc acasă vor putea beneficia de consultanță, informații și susținere în domenii cum ar fi cel social, al angajării în câmpul muncii, construcțiilor, transportului sau al serviciilor medicale prin intermediul a trei centre locale inaugurate în Ungheni, Edineț și Cahul.

Echipa „NEXUS”, care reprezintă un consorțiu de parteneri condus de Agenția „IASCI” din Austria, a inaugurat recent trei centre informaționale locale. Acestea reprezintă platforme de interacțiune între instituții, companii, organizații și migranți. Centrele „NEXUS”, deschise la Ungheni, Edineț și Cahul, vor oferi informații, consulatnță și servicii prestate de parteneri, care vor dori să facă parte din această platformă de comunicare. Serviciile vor fi disponibile atât pentru moldovenii care muncesc în afară, cât și pentru cei care au decis să revină acasă.

Coordonatorul proiectului, Nicolaas de Zwager, a declarat că aceste centre reprezintă de fapt o piatră de temelie a proiectului. „Se va lărgi rețeaua de parteneri atât la nivel național, cât și local din toate cele trei sectoare ale societății, astfel încât la finele anului 2015 platforma „NEXUS” să fie capabilă de autoîntreținere”, a menționat Nicolaas de Zwager.

Finanțatorii au declarat că acest proiect va avea impact și asupra dezvoltării businessului local prin atingerea unui segment neexplorat încă pe deplin. Reprezentantul UE în cadrul proiectului, Andrei Vrabie, a spus că valorificarea potențialului pe care îl are migrația în dezvoltarea comunităților locale este un obiectiv care se înscrie pe agenda Parteneriatului de Mobilitate Moldova-UE. Centrele vor funcționa după modelul „ghișeului unic”.

Proiectul are o valoare de 2,5 milioane de euro și este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md