08:50:39 23.09.2019
 
Stiri

„Drumuri bune” cu 650 de milioane de lei, distribuite localităților în funcție de numărul de locuitori

Economie 19.08.2019 16:22 Vizualizări630 Autor: Ziarul National
„Drumuri bune” cu 650 de milioane de lei, distribuite localităților în funcție de numărul de locuitori

Pentru reparația drumurilor locale și comunale din R. Moldova, în acest an vor fi cheltuite 650 de milioane de lei, iar lucrările ar urma să înceapă chiar săptămâna curentă.

Informațiile au fost prezentate luni, 19 august, de directorul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Gheorghe Curmei, după ședința Consiliului Fondului Rutier, scrie moldpres.md.

Potrivit lui Curmei, banii vor fi alocați localităților în funcție de numărul de locuitori.

„Programul aprobat a fost în valoare de 1 mlrd 750 mln lei. În bugetul de stat au fost prevăzute 950 de mln. Deci avem un deficit. Din suma de 950 de mln, 280 de mln sunt datorii pentru lucrările executate în anul 2018. Astfel, rămâne o tranșă de 650 mln disponibilă conform legii bugetului, care a fost recalculată pe toate satele, în funcție de numărul de locuitori. Cu sursele existente vor fi reabilitați atâția km de drum cât va fi posibil. Dacă pe parcursul anului vor fi contractate alte tranșe, vor fi suplinite lucrările”, a precizat Curmei.

Șeful de la ASD a adăugat că antreprenorii sunt pregătiți pentru începerea lucrărilor, care ar putea fi lansate chiar în această săptămână. „ASD urmează să informeze antreprenorii cu privire la limitele care pot fi efectuate. Dacă în urma recalculelor în unele localități va fi depășită suma contractată, antreprenorii se vor limita la valoarea contractată, până la efectuarea unor noi proceduri de licitații”, a spus Curmei.

Totodată, în acest an, din Fondul Rutier a fost alocat peste un miliard de lei pentru reparația drumurilor. Jumătate din această sumă a fost deja valorificată.

La începutul anului curent, responsabilii au anunțat că, în 2019, pentru reparația drumurilor din țară va fi alocată suma de 2,7 mlrd lei, inclusiv 1 mlrd din Fondul Rutier și 1,7 mlrd din bugetul de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md