06:16:57 25.09.2021
Stiri

Două spitale noi, 5,8 mii de kilometri de drumuri reabilitate, construcția a nouă stații de epurare și a stației electrice de la Vulcănești: Proiectele mari de INFRASTRUCTURĂ pe care Guvernul Gavriliță vrea să le realizeze până în anul 2025

Actualitate 04.08.2021 16:14 Vizualizări2329 Autor: Ziarul National
Două spitale noi, 5,8 mii de kilometri de drumuri reabilitate, construcția a nouă stații de epurare și a stației electrice de la Vulcănești: Proiectele mari de INFRASTRUCTURĂ pe care Guvernul Gavriliță vrea să le realizeze până în anul 2025
Poză simbol


Cabinetul Nataliei Gavrilița promite să realizeze, până în 2025, mai multe proiectele mari de infrastructură și dezvoltare regională.

În programul de guvernare făcut public înaintea învestirii Guvernului, noul Executiv își propune să construiască sau să reabiliteze în următorii patru ani 3 000 km de rețele centralizate de apă și canalizare, toate drumurile naționale care se află în stare rea și foarte rea – 2 800 km, precum 3 000 km de drumuri și străzi rurale.

Totodată, noua guvernare promite să construiască două spitale regionale moderne la Cahul și la Bălți, să doteze toate școlile și grădinițele cu WC-uri și sisteme sanitare moderne, să renoveze cel puțin 500 de grădinițe și să extindă serviciile de creșe-grădinițe, dar și să instaleze sistem de iluminat modern pe 10 000 km de străzi și drumuri comunale.

„Ne propunem să creăm un fond de 2 miliarde de lei anual pentru proiecte la nivel local care să ajute primăriile să dezvolte infrastructura locală”, susține Natalia Gavriliță.

Printre proiectele anunțate de Guvern se mai numără și construirea unei căi ferate europene până la Chișinău, două poduri peste Prut - la Ungheni și Leova, a unui pod peste Nistru - Iampol-Cosăuți, dar și reabilitarea podului Giurgiulești-Galați.

CITIȚI și HARTĂ // Cinci PODURI peste Prut, REABILITATE! Ministrul Transporturilor de la București: „Îmbunătățim prin infrastructură legăturile dintre România și R. Moldova!”

„Vom finaliza construcția stației electrice de tip back-to-back la Vulcănești și a liniei de transport între Vulcănești și Chișinău, com asigura funcționalitatea gazoductului Iași-Ungheni, vom construi sau reabilita nouă stații de epurare în orașele Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Hâncești, Comrat, Strășeni, Ceadâr-Lunga și Cahul, vom asigura reabilitarea termică și reparația fațadelor la 20% din blocuri din țară, vom facilita dezvoltarea transportului modern în principalele orașe din țară – Chișinău, Bălți, Cahul, Soroca, Orhei, Edineț, vom construi poligoane moderne de stocare a deșeurilor în toate regiunile țării și vom implementa sortarea și reciclarea deșeurilor, vom examina fezabilitatea reabilitării aeroporturilor regionale Bălți-Leadoveni și Mărculești, vom repara capital nodul hidrotehnic Costești-Stânca”, cităm din programul de activitate făcut public de premierul desemnat.

Pentru asigurarea interconectării asincronă între sistemul electroenergetic al Republicii Moldova cu cel al României, noua guvernare de la Chișinăui își propune și inițierea proiectului de interconectare Bălți – Suceava.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md