05:36:33 25.09.2021
Stiri

HARTĂ // Cinci PODURI peste Prut, REABILITATE! Ministrul Transporturilor de la București: „Îmbunătățim prin infrastructură legăturile dintre România și R. Moldova!”

Actualitate 26.07.2021 16:05 Vizualizări1978 Autor: Ziarul National
HARTĂ // Cinci PODURI peste Prut, REABILITATE! Ministrul Transporturilor de la București: „Îmbunătățim prin infrastructură legăturile dintre România și R. Moldova!”


Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din Guvernul României, Cătălin Drulă, a anunțat demararea lucrărilor pentru reabilitarea și construcția a cinci poduri peste Prut.

Unul dintre acestea este podul de la Galați - Giurgiulești, care a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 de metri.

„Execuția lucrărilor a pornit chiar în iulie și se va încheia peste 9 luni”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

Totodată, vor fi reabilitate podul de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 (Tg. Mureș-Iași-Ungheni), unde proiectarea este deja în derulare, podul de la Albița - Leușeni, podul de la Sculeni, dar și podul de la Oancea - Cahul.


„Îmbunătățim prin infrastructură legăturile dintre România și Republica Moldova! Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni. (...) Accesul peste râul Prut devine astfel mai ușor și mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetățenilor României și cei ai Republicii Moldova. O infrastructură modernă este cheia ridicării și dezvoltării economice a regiunilor care sunt deservite de ea”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor și Infrastructurii de la București.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md