06:50:05 16.07.2020
 
Stiri

Dosarul Filat va fi judecat în continuare cu UȘILE ÎNCHISE. Prima DECLARAȚIE a lui Filat după trei luni de TĂCERE

Politică 27.09.2016 14:38 Vizualizări4951 Autor: Ziarul National
Dosarul Filat va fi judecat în continuare cu UȘILE ÎNCHISE. Prima DECLARAȚIE a lui Filat după trei luni de TĂCERE


Dosarul fostului premier Vlad Filat va continua să fie judecat în ședință închisă. Decizia a fost luată astăzi de către judecătorii Curții de Apel Chișinău care au examinat solicitarea avocaților politicianului ca ședințele de judecată să fie publice.

Procurorul Adriana Bețișor a venit cu o cerere către magistrați de a desfășura ședințele cu ușile închise, pe motiv că organul de anchetă instrumentează în prezent un alt dosar care ar putea fi afectat de caracterul deschis al ședințelor în cazul Filat.

Întrebat ce așteptări are, Vlad Filat a declarat pe holul Curții de Apel că „vreau ședințe publice”. Acesta e prima sa declarație după trei luni de tăcere.

„Regret că judecătorii de la Curtea de Apel au ratat șansa de a corecta eroarea instanței de fond. Noi însă vom insista ca ședințele de judecată în acest dosar să fie publice. Magistrații de la Curtea de Apel nu au motivat în niciun fel decizia luată. Am solicitat o copie a hotărârii, dar am fost refuzați. Nu excludem că decizia instanței a fost luată încă ieri, pentru că ne-am mirat că era deja scrisă la computer”, a declarat jurnaliștilor avocatul Igor Popa.

La ședința de judecată de astăzi au participat și alți apelanți care au contestat sentința primei instanţe în dosarul Filat pe motiv că au fost afectați.

„Este vorba, în special, despre persoane care au cerut să fie repuse în drepturi după confiscare. Unul dintre apelanți s-a pomenit fără un bun care îi aparține după ce a fost aplicată confiscarea de către prima instanță”, a explicat Popa. Apelanții au refuzat să discute cu jurnaliștii.

Apărătorul lui Filat susține că ședințele publice în acest dosar ar trebui să fie publice, pentru că astfel oamenii își vor da seama că în acest dosar „lipsesc cu desăvârșire probe și că denunțul lui Ilan Șor este unui mincinos”.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md