18:00:55 25.09.2022
Stiri

Donația din SUA și CANADA a ajuns la Chișinău

Social 07.04.2014 15:31 Vizualizări2244 Autor: Ziarul National


Donația din SUA și CANADA a ajuns la Chișinău

Trei mii de cărți colectate în Statele Unite ale Americii și Canada au ajuns la Chișinău la Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu”. Aici a fost inaugurată astăzi Sala de literatură în limba engleză, cu susținerea primei doamne Margareta Timofti.

„Într-o societate modernă, unul din mottourile de bază este unitate prin diversitate, iar limba engleză ne oferă posibilitatea să fim uniți prin diversitate. Astăzi ne putem bucura cu toții de această sală”, a spus prima doamnă.

Elena Drăgălin, inițiatoarea proiectului și președintele Asociației „Moldova AID”, a spus, la rândul ei, că este foarte mândră să reprezinte o parte din diaspora din SUA și din Canada. „Noi am dorit să contribuim la înființarea unei colecții de cărți și publicații în limba engleză care să servească publicului larg”, a menționat Elena Drăgălin.

Cărțile au fost colectate de către reprezentanții diasporei din SUA și din Canada, iar o parte din donațiile primite a parvenit și de la locuitorii R. Moldova care sunt pasionați de limba engleză.

Printre cei care au susținut inițiativa și au transmis în R. Moldova manuale și publicații de ultimă oră sunt studenții și profesorii de la Duke University, North Carolina University at Chapel Hill, North Carolina State University, Rutgers University, George Town University, Columbia University, New York University, Virginia Tech, Massachusetts Institute of Technology din SUA și Waterloo University din Canada.

Cărțile care au completat fondul Bibliotecii „B.P. Hasdeu” sunt din diferite domenii precum politică, jurnalism, fizică, chimie, biologie, matematică, tehnologii informaţionale etc.

Mariana Harjevschi, directorul Bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu”, a afirmat că aceste cărți vor fi oferite cu împrumut tuturor celor care vor fi interesați.

Deschiderea Sălii de literatură în limba engleză a fost salutată de reprezentanți ai Primăriei capitalei, Direcției cultură a primăriei, Biroului pentru Relații cu Diaspora și ai Ambasadei SUA în Republica Moldova. La eveniment au participat studenți, profesori, bibliotecari etc.

Mihaela Blanaru

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md