21:18:39 18.02.2020
 
Stiri

DOC // Transportatorii auto organizează un PROTEST în PMAN. Aceștia vor aduce în centrul capitalei circa 100 de autocare: „Cel puțin trei promisiuni ale MEI făcute în cadrul întâlnirilor cu transportatorii sunt false”

Economie 09.09.2019 18:30 Vizualizări827 Autor: Ziarul National
DOC // Transportatorii auto organizează un PROTEST în PMAN. Aceștia vor aduce în centrul capitalei circa 100 de autocare: „Cel puțin trei promisiuni ale MEI făcute în cadrul întâlnirilor cu transportatorii sunt false”


Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), împreună cu companiile de transport de pasageri, care solicită majorarea tarifelor la transportul de călători, anunță pentru ziua de joi un protest în Piața Marii Adunări Naționale.

Acest protest, potrivit organizatorilor, va fi „împotriva modului de examinare de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a cerinței de ajustare a tarifului la transportul de călători”.

„Temei pentru declanșarea marșului a servit informația parvenită în ultimele două zile. Din această informație rezultă că cel puțin trei promisiuni ale MEI făcute în cadrul întâlnirilor cu transportatorii sunt false. Aceste circumstanțe denotă că MEI încearcă să ne mintă așa cum ne-a mințit în ultimii ani”, susține președintele APOTA, Oleg Alexa.

Astfel, acțiunea de protest va începe la ora 12.00 și sunt așteptați în jur de 100 persoane, majoritatea la volanul autobuzelor sau microbuzelor. „Vom anunța care promisiuni ale MEI sunt false și care sunt acțiunile noastre de mai departe. Marșul nu va afecta activitatea curselor regulate”, a subliniat Alexa.

De menționat că transportatorii doresc ca taxa pentru călătorie să fie majorată de la 48 de bani pentru un kilometru la un leu. Astfel, dacă în prezent călătorii de pe cursa Chișinău-Briceni plătesc 114 lei, atunci după eventuala majorare solicitată de trasportatori biletul va ajunge să coste 237 de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md