20:46:22 18.08.2018
 
Stiri

DOC // Procuratura Generală își SCHIMBĂ SEDIUL: Ce se va întâmpla cu clădirea de pe str. G. Bănulescu-Bodoni 26?

Social 06.08.2018 13:20 Vizualizări1126 Autor: Ziarul National
DOC // Procuratura Generală își SCHIMBĂ SEDIUL: Ce se va întâmpla cu clădirea de pe str. G. Bănulescu-Bodoni 26?

Angajații Procuraturii Generale care își au birourile în clădirea de pe str. Gavriil Bănulescu-Bodoni din centrul Chișinăului ar urma să plece de acolo.

Guvernul intenționează să transmită actualul sediul al Procuraturii Generale către Autoritatea Națională de Integritate - primele două etaje, și către Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor - etajele trei și patru.

Potrivit unui proiect de hotărâre elaborat de Guvern, scopul acestei mutări s-ar face pentru executarea Legii nr.308/2017 cu privire la prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, dar și pentru asigurarea îmbunătăţirii activităţii instituţiilor nominalizate.Expertiza anticorupție efectuată de Centrul Național Anticorupție asupra acestui proiect de hotărâre reclamă faptul că documentul nu a fost supus consultărilor publice și nu a fost publicat pe pagina web a Cancelariei de Stat și nici pe portalul particip.gov.md, iar autorii nu indică suprafața care este transmisă în gestiune altor instituții, ceea ce constituie risc de corupție.

„Aatenţionăm că proiectul nu stipulează expres toate bunurile imobile amplasate pe adresa bdul Mitropolitul Gavriil Bănulescu Bodoni, nr.26 din mun.Chişinău (teren proprietate publică a statului cu numărul cadastral: 0100419.095 şi cu suprafaţa de 0.4008 ha.), ceea ce acordă o obscuritate asupra procesului de transmitere în gestiune. Pentru a se garanta transmiterea în mod transparent a tuturor bunurilor imobile amplasate pe terenul sus-citat, este necesară enumerarea expresă a acestora (în speţă, bunurile care sunt amplasate pe lângă clădirea administrativă şi se află pe terenul indicat)”, susține CNA.

Întrebată unde ar urma să se mute angajații Procuraturii Generale, purtătoarea de cuvânt a instituției, Maria Vieru, ne-a spus că în clădirea de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 73, acolo unde astăzi își are sediul și Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Potrivit unei decizii anterioare de Guvern, procurorii vor avea la dispoziție un sediu nou cu suprafaţa la sol de 3,398 de metri pătrați și un teren aferent de 0,8456 de metri pătrați.


Foto: anticoruptie.md

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.08.2018 09:16 Ziarul National O vacanță antiprotest sau de ce Plaho...

13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md