21:55:35 23.01.2018
Stiri

DOC // Bradul împodobit în PMAN a fost tăiat ILEGAL: Cine a plătit amenda

Social 10.01.2018 14:00 Vizualizări951 Autor: Ziarul National
DOC // Bradul împodobit în PMAN a fost tăiat ILEGAL: Cine a plătit amenda Unimedia

Bradul care a fost împodobit de Primăria Chișinău în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului a fost tăiat „fără coordonarea lucrărilor silvio-tehnice cu organele de mediu și în lipsa Autorizației pentru tăieri în fondul forestier și vegetației forestiere din afara fondului forestier”.

Într-un răspuns oferit fostului ministru al Mediului, liberalul Valeriu Munteanu, de către Agenția Ecologică Chișinău se arată că în acest caz a fost sancționat cetățeanul Simion Sigal cu o amendă de 1 500 de lei. Acesta a acționat în baza unei procuri semnate de proprietarul terenului de pe care a fost defrișat bradul, Ghenadi Avdeev.

„Silvia Radu (primarul interimar al capitalei - n.r.) a găsit un țap ispășitor, care să răspundă pentru bradul tăiat ilegal din curtea unei grădiniţe. Agenția Ecologică Chișinău ne-a informat în sfârşit că, într-adevăr, bradul instalat în PMAN a fost defrişat ilegal, însă organele de mediu nu au îndrăznit să o sancţioneze pe cet. Radu, ci i-au întocmit proces-verbal unui alt cetăţean. (...) Cu siguranţă, această amendă ar fi trebuit să fie achitată de cet. Silvia Radu personal, poate astfel ar ajunge să respecte mediul”, a comentat Valeriu Munteanu.

Fostul ministru mai susține că, pentru a scoate bradul din curtea grădiniţei, angajaţii subdiviziunilor Primăriei au mai tăiat şi alţi arbori care, conform răspunsului primit, au fost defrişaţi pentru că prezentau „pericol sănătăţii oamenilor şi mediului”: „Toate – pentru un moft de uzurpator...”.


Menționăm că bradul din Chișinău a fost tăiat, după ce pomul promis de Silvia Radu și adus din Ucraina arăta jalnic, atunci când a ajuns în R. Moldova. Silvia Radu a spus anterior că a plătit ea personal bradul, 15 000 de lei, pentru a face un cadou chișinăuenilor.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md