18:32:04 26.05.2018
 
Stiri

DOC // Bradul împodobit în PMAN a fost tăiat ILEGAL: Cine a plătit amenda

Social 10.01.2018 14:00 Vizualizări1106 Autor: Ziarul National
DOC // Bradul împodobit în PMAN a fost tăiat ILEGAL: Cine a plătit amenda Unimedia

Bradul care a fost împodobit de Primăria Chișinău în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului a fost tăiat „fără coordonarea lucrărilor silvio-tehnice cu organele de mediu și în lipsa Autorizației pentru tăieri în fondul forestier și vegetației forestiere din afara fondului forestier”.

Într-un răspuns oferit fostului ministru al Mediului, liberalul Valeriu Munteanu, de către Agenția Ecologică Chișinău se arată că în acest caz a fost sancționat cetățeanul Simion Sigal cu o amendă de 1 500 de lei. Acesta a acționat în baza unei procuri semnate de proprietarul terenului de pe care a fost defrișat bradul, Ghenadi Avdeev.

„Silvia Radu (primarul interimar al capitalei - n.r.) a găsit un țap ispășitor, care să răspundă pentru bradul tăiat ilegal din curtea unei grădiniţe. Agenția Ecologică Chișinău ne-a informat în sfârşit că, într-adevăr, bradul instalat în PMAN a fost defrişat ilegal, însă organele de mediu nu au îndrăznit să o sancţioneze pe cet. Radu, ci i-au întocmit proces-verbal unui alt cetăţean. (...) Cu siguranţă, această amendă ar fi trebuit să fie achitată de cet. Silvia Radu personal, poate astfel ar ajunge să respecte mediul”, a comentat Valeriu Munteanu.

Fostul ministru mai susține că, pentru a scoate bradul din curtea grădiniţei, angajaţii subdiviziunilor Primăriei au mai tăiat şi alţi arbori care, conform răspunsului primit, au fost defrişaţi pentru că prezentau „pericol sănătăţii oamenilor şi mediului”: „Toate – pentru un moft de uzurpator...”.

Menționăm că bradul din Chișinău a fost tăiat, după ce pomul promis de Silvia Radu și adus din Ucraina arăta jalnic, atunci când a ajuns în R. Moldova. Silvia Radu a spus anterior că a plătit ea personal bradul, 15 000 de lei, pentru a face un cadou chișinăuenilor.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2018 09:04 Nicolae Negru Impasul și marea hodorogeală

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md