06:19:38 08.12.2021
Stiri

Discursul lui Igor Grosu, APLAUDAT în Parlament: „Gata, jocurile de-a kuliokul, legi ale contrabandei, furtul banilor publici – toate astea s-au terminat”

Actualitate 29.07.2021 15:00 Vizualizări1895 Autor: Ziarul National
Discursul lui Igor Grosu, APLAUDAT în Parlament: „Gata, jocurile de-a kuliokul, legi ale contrabandei, furtul banilor publici – toate astea s-au terminat”


Votul din 11 iulie este unul „istoric” și înseamnă „o responsabilitate fără precedent” pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care a obținut majoritate parlamentară, a declarat astăzi în Parlament liderul acestei formațiuni, Igor Grosu, înainte de a fi votat în funcția de președinte al Parlamentului.

„Nimeni nu va avea clemență și imunitate, fie la putere sau în opoziție. Gata, jocurile de-a kuliokul, legi ale contrabandei, furtul banilor publici – toate astea s-au terminat. Vom interveni prompt și fără a analiza costurile politice. Dreptatea se face prin sacrificii, nu lamentări”, a fost partea din discursul lui Grosu de la tribuna Parlamentului aplaudată de colegii săi deputați.

Potrivit liderului PAS, oamenii nu vor un parlament care este „loc de adăpost pentru cei certați cu legea, un loc unde se votează scheme, privilegii pentru elite abonate la contracte cu statul, unde se acoperă nelegiuirea”: „Oamenii vor lucruri firești, ca instituțiile statului să înceapă să funcționeze. Oamenii așteaptă acest lucru de 30 de ani. Lumea vrea un parlament unde se dezbat subiecte, legi importante pentru viața fiecărui cetățean, familii și comunități. Unde legile nu se votează pe ascuns, pe furiș și pentru protecția schemelor. Lumea vrea un parlament care face legi pentru dreptate, regulă și disciplină. Un Parlament care are respect față de cetățeni. Un asemenea Parlament trebuie să construim. (...) Scopul nostru este ca acest Parlament să facă ordine. Ca cetățenii să nu mai simtă că cei de sus se apără între ei și se îmbogățesc tot mai tare, pe când oamenii devin tot mai săraci”.

Printre prioritățile Parlamentului, anunțate de Igor Grosu, se numără dezmembrarea monopolurilor, scoaterea presiunilor de pe mediul de afaceri, crearea unor reguli clare și egale pentru toți.

„Vom începe prin a face ordine în activitatea Parlamentului. Vom respecta proceduri clare și vom fi transparenți în procesul legislativ. Chiar și în regim de urgență, transparența va fi respectată. Am fost martor în vechiul Parlament la multe abuzuri. Am văzut sfadă mimată și înțelegeri de culise, legi votate cu încălcarea Constituției și cu călcarea în picioare a interesului public. Am văzut, din păcate, multă lipsă de rușine. Obrazuri groase și vorbe subțiri. Aceste lucruri nu au ce căuta în acest Parlament. Deputații reprezintă cetățenii și Parlamentul este primul loc din care vom începe să facem lucrurile altfel. Am fost votați cu un mandat foarte clar. Și oamenii nu au timp să mai aștepte. Lupta împotriva corupției și creșterea nivelului de trai al cetățenilor sunt lucrurile pe care le-am promis și pentru care vom munci. Anumiți pași îi vom face imediat, unele lucruri vor fi simțite în timp”, a adăugat Igor Grosu.

De asemenea, candidatul la funcția de spicher a promis că guvernarea PAS va crește în scurt timp până la 2 000 de lei a pensiei minime, va relua finanțarea externă, în special a componentei ce ține de granturi care sunt disponibile Republicii Moldova, va curăța instituțiile subordonate Guvernului, dar și Parlamentului.

Pe termen mediu, noua conducere a R. Moldova o să demareze o reformă efectivă în justiție, va reorganiză cadrul legal ce ține de taxare, impozitare și activitatea antreprenorială, va asigura implementarea acestuia corectă de către instituțiile responsabile de supraveghere și inspecție, iar pe termen lung - va accelera procesul de integrare în Uniunea Europeană, va implementa politici demografice și proiecte de dezvoltare a regiunilor.

„Sunt multe lucruri de făcut. Să ridici o țară din ruine nu e ușor. Știu că așteptările oamenilor sunt foarte mari. Și pe bună dreptate. Sunt conștient că anumite lucruri nu se vor întâmpla așa de repede precum ne dorim. Dar noi nu am venit aici pentru privilegii sau aplauze. Am venit cu însărcinări foarte clare din partea cetățenilor. Să curatam ce e stricat și să construim un stat care lucrează pentru oameni”, a încheiat Igor Grosu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md