22:51:39 06.12.2022
Stiri

Dedodonizarea statalității și derobotizarea Ucrainei

Actualitate 24.07.2022 10:09 Vizualizări1433 Autor: Ziarul National
Dedodonizarea statalității și derobotizarea Ucrainei


Trustia, elegii politikoase

Vâlvă mare, epistemică, în Franța: teologul Robert de Sorbon, întemeietorul Colegiului Sorbona, în 1253, s-a răsucit de trei ori în mormântul său din Paris. Astrologii și astroloagele franceze, cât și reprezentanții celorlalte profesii similare s-au declarat neputincioși în a găsi dezlegarea adecvată și enigma acestei rotiri tombale ar fi rămas impenetrabilă pentru totdeauna, dacă un student străin de origine română nu ar fi citit întâmplător pe feisbuc postarea lui Dodon: „Guvernarea PAS vrea să închidă Universitatea Agrară, zisă Sorbona moldavă, pe care am absolvit-o eu”. „Evrica! - a strigat studentul al cărui nume sună foarte ciudat pentru francezi, Cătălin Stuh. - Robert de Sorbon nu se simte confortabil în somnul său de veci din cauza lui Dodon!”.

Dar în loc să se potolească, spiritele franceze s-au inflamat și mai tare, căpătând proporții alpice, după ce s-a aflat cine este Dodon și de ce pretinde că a absolvit Sorbona.

„Numele Sorbona este compromis iremediabil, peste 800 de ani de istorie culturală franceză - pângărite”, așa începe editorialul publicat recent de președintele Macron în ziarele emblematice franceze, de stânga și de dreapta, La Mond și La Figaro. Instantaneu, la Sorbona și pretutindeni s-a declanșat mișcarea studențeacă „Nom Nuvo” (Nume nou), care a pus condiția: nicio vaccinare până nu se schimbă numele pângărit al Sorbonei. Iar unele grupuri radicale, desprinse de Frontul Național, au cerut să se inițieze o operație militară specială pentru dedodonizarea Republicii Moldova. Suntem martorii unui fenomen social nociv pentru toată cultura europeană, dacă a ajuns Sorbona să fie comparată cu Universitatea Agrară de le Petricani, au argumentat radicalii. Mâine Dodon se va compara cu Degol sau cu Lepen.

Cum se va încheia această dănănaie și bazaconie în care ne-a băgat cu tot cu statalitatea noastră stătută, șubredă Dodon-ul umflat ca broscoiul lui Esop, e greu de spus. Probabil, Maia Sandu va trebui să-și ceară scuze de la poporul francez pentru că republicuța a produs un asemenea exemplar uman indecent. Cred că francezii ne vor ierta, dacă vor afla că idolul lui Dodon este Putin.

Acum stau și mă gândesc la perfidia ucrainenilor care l-au atras pe Putin într-o cursă planetară, prefăcându-se că îi vor întâmpina pe soldații ruși cu flori și că pot fi biruiți și ocupați de armata rusă în 3-4 zile. Acum se dovedește că în ultimii opt ani ei au creat în laboratoarele secrete americane soldați mutanți, roboți bilogici, foarte iscusiți în mânuirea tuturor armelor și care nu se tem de nimic. Evident că soldatul rus hrănit numai cu cartofi și napi, îmbibat cu votcă, nu rezistă în fața roboților ucigași ucraineni. ONU trebuie să intervină și să ceară Ucrainei să capituleze necondiționat, ca Putin să poată opri spețoperația și genocidul soldaților, ofițerilor și generalilor ruși!

Al vostru dandanez, dondonel, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md