05:53:36 18.07.2024
Stiri

DOC // „Spionul” Igor Gorgan a rămas FĂRĂ distincțiile de stat: Maia Sandu a semnat decretul

Actualitate 11.06.2024 18:00 Vizualizări1291 Autor: Ziarul National
DOC // „Spionul” Igor Gorgan a rămas FĂRĂ distincțiile de stat: Maia Sandu a semnat decretul


Distincțiile de stat ale lui Igor Gorgan, fostul șef al Statului Major al Armatei Naționale, suspectat de relații cu serviciile speciale ruse, au fost retrase printr-un decret semnat marți de președinta Maia Sandu.

Potrivit decretului prezidențial, Gorgan a rămas, începând cu 11 iunie 2024, fără medalia „Meritul Militar”, conferită în anul 2006, și fără ordinul „Credință Patriei”, acordat în 2015.Igor Gorgan, care a fost șef al Marelui Stat Major între 2013 și 2016, precum și între 2019 - 2021, ar putea râmâne și fără gradul militar de general de brigadă, după ce în spațiul public au fost dezvăluite discuții ale acestuia cu Alexei Makarov, un colonel din serviciile secrete rusești, care ar fi fost curatorului său.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI // Cine erau protectorii de la nivel înalt ai lui Igor Gorgan, agentul rușilor din Armata Națională. Fost ministru al Apărării: „Gorgan este un trădător și colaborează cu rușii, toată lumea știa lucrul acesta”

Gorgan îi transmitea lui Makarov din GRU informații despre situația politică internă din R. Moldova, despre exercițiile militare din R. Moldova, dar și despre vizitele reprezentanților Ministerului Apărării din Ucraina, care achiziționau echipamente și muniții militare pentru forțele lor armate.

„Trenurile cu combustibil vin din R. Moldova și anume din satul Etulia — în localitatea Reni din Ucraina. Trenul cu combustibil se deplasează doar noaptea, ziua stă pe loc pentru a nu deveni ținta avioanelor ruse”; „Ucrainenii umblă de trei săptămâni prin Ministerul nostru al Apărării și cer de toate, în special muniție de artilerie”; „Trebuie să închidem granița cu România cât mai repede! Este o mare breșă! De acolo vin multe transporturi în Ucraina. Mai ales transporturi militare! Românii mai au câteva fabrici militare care produc armament și muniție”, sunt doar câteva dintre informațiile furnizate de Gorgan curatorului său din GRU, potrivit Insider.

Gorgan a transmis presei prin intermediul fostului său șef, ex-ministrul socialist al Apărării, Pavel Voicu, faptul că acuzațiile care îi sunt aduse ar fi „o făcătură”.

Procuratura Generală analizează veridicitatea acestor informații.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md