23:58:02 15.11.2018
 
Stiri

DECLARAȚIE // Învinuirile premierului și spicherului la adresa reprezentanților UE care i-ar fi sunat și le-ar fi cerut să intervină pentru validarea alegerilor din Chișinău va duce la o „IZOLARE și mai mare” a R. Moldova

Alegeri 2018 09.07.2018 16:27 Vizualizări1092 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Învinuirile premierului și spicherului la adresa reprezentanților UE care i-ar fi sunat și le-ar fi cerut să intervină pentru validarea alegerilor din Chișinău va duce la o „IZOLARE și mai mare” a R. Moldova
Poză simbol

Ultimele declarații ale premierului Pavel Filip și ale spicherului Andrian Candu, potrivit cărora ar fi fost contactați de oficiali din Uniunea Europeană care le-ar fi cerut să intervină pentru a împiedica invalidarea alegerilor din Chișinău va duce la o „izolare și mai mare” a R. Moldova, susține fostul deputat și ministru liberal, Valeriu Munteanu.

„Aceste declarații destul de generale, dar dure fără precedent, că oficiali ai Uniunii Europene s-ar fi dedat la acțiuni ce depășesc cadrul legal și normele democratice general acceptate și respectate cu sfințenie în UE, dinamitează minimul de încredere și necesitatea permanentă de dialog dintre conducătorii Republicii Moldova și instituțiile și oficialii UE, dar și a altor parteneri de dezvoltare ai statului nostru. Candu și Filip au evitat, deliberat, să dea nume și astfel au trecut într-o oală comună a „delicvenților” pe toți reprezentanții UE, fie că este vorba despre Parlamentul European, Comisia Europeană sau alte instituții comunitare. Ori, dacă a fost așa cum spun domnii Candu și Filip, aceștia trebuiau să denunțe aceste „cazuri de abuz” în ordinea cuvenită, la persoanele sau instituțiile ierarhic superioare. Dar dacă, domnii Candu și Filip în agitația cotidiană au interpretat greșit mesajele primite, sau li s-a năzărit că oficialii UE fac presiuni ilegale?! Consecința acestor declarații va fi cu siguranță izolarea și mai mare a Republicii Moldova, lipsa de dorință a reprezentanților UE de a comunica elementar cu conducătorii statului nostru, întru a nu fi acuzați ulterior de abuzuri și amestec în treburile interne ale statului nostru”, comentează Munteanu.

Pentru binele Republicii Moldova, pentru speranța unui dialog minim cu UE, liberalul crede că premierul și spicherul fie trebuie să reinterpreteze declarațiile lor la adresa unor „oficiali UE”, fie trebuie să facă publică lista celor „care au încercat” să-i influențeze „negativ” și să denunțe aceste „abuzuri”: „Altfel, intrăm într-o eră glaciară în relația cu UE, stare din care vor pierde foarte mult cetățenii statului nostru”.

Menționăm că, la finele săptămânii trecute, premierul Pavel Filip a declarat public că a primit „SMS-uri ultimative” de la oficiali UE care i-ar fi spus că mai are la dispoziție „două zile” pentru a corecta decizia instanței cu privire la invalidarea alegerilor din capitală. Filip a povestit că le-ar fi răspuns acestora că a luat un stilou în mână și era gata să noteze „cum să facă asta”. Premierul nu a dat nici nume și nici nu a prezentat mesajele la care a făcut referire.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Top stiri

Tarnacop 09.07.2018 18:03

Am mai spus-o, ca am fost surprins si dezamagit de nivelul intlectual al finului. De "premieri' nici nu vorbesc: bombonica, carabina, filip-moris - niste mediocritati, exacutori docili. Filip cu panourile lui figurative si 90% de onesti este o mostra de debilism.De ar fi mai destepti, n-ar porecli lumea - "colegii din UE si SUA' - s-ar fi dus sa se spele pe la fund.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md