06:41:39 26.01.2022
Stiri

De ce s-a certat nașul lui Andrei Năstase cu nașul lui Andrian Candu?

Politică 29.04.2018 12:00 Vizualizări4246 Autor: Ziarul National
De ce s-a certat nașul lui Andrei Năstase cu nașul lui Andrian Candu?


Trustia, elegii politikoase

Andrei Năstase ne-a întâmpinat cu răceala unui harbuz scos din frigider, ascunzându-și glucoza și fructoza politeții sub coaja verde a importanței epocale a misiunii sale electorale. „Mă tem, spuse el cu o strictețe distantă de fost procuror, că nu voi avea timp pentru interviu, sunt așteptat cu nerăbdare de zeci și chiar sute de cetățeni ca să le vorbesc despre programul meu de salvare națională și, ca să fiu sincer, nici nu sunt sigur că veți reuși să transmiteți toți parametrii, întreaga complexitate a misiunii pe care mi-am asumat-o în fața umanității civice moldovenești”.

ZN: Fiți pe pace, vom reuși să mediatizăm în parametrii adecvați misiunea dumneavoastră excepțională. Avem experiența necesară.

AN: Nu e o sarcină ușoară. Eu reprezint, de fapt, speranța acestui popor aflat în calea tuturor răutăților.

ZN: Asta știm, dar ne interesează de ce candidați?

AN: Să știi că mi-am pus și eu această întrebare? M-am consultat cu echipa mea, cu partenerii noștri, cu prietenii, cu cei dragi și apropiați, cu Oamenii. Mesajul oamenilor a fost de fiecare dată aproape identic: „Trebuie să continuați lupta”, „Nu aveți dreptul să nu vă implicați”, „Avem nevoie de cineva care să ne redea demnitatea și să distrugă acest sistem, punând bazele unei vieți mai bune”, „Nu aveți dreptul să lăsați capitala țării acestor hoți”, „Țara trebuie eliberată, să începem cu Chișinăul”!

ZN: Și dacă oamenii spuneau: „Nu trebuie să candidați, stați binișor la Frankfurt”?

AN: Aș fi procedat cum a procedat Alexandru Lăpușneanu într-un caz similar: Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau! Eu candidez pentru că avem o responsabilitate istorică în fața viitorului, a universului extensibil de după Big Bang.

Avem datoria să le oferim cetățenilor noștri o alternativă reală, viabilă, credibilă. O alternativă care răspunde nevoilor oamenilor. O alternativă clară, civilizată, pe înțelesul tuturor la sistemul oligarhic și mafiot.

ZN: E adevărat că nașul Dumneavoastră, Victor Țopa, a participat împreună cu nașul lui Andrian Candu, nu-i voi rosti numele în fapt de noapte, la prădarea băncii Victoria?

AN: Nu mă dezic de nașul meu. Dacă nu era el, eram și azi un prăpădit de procuror, nevoit să-și întrețină familia dintr-un salariu mizer sau să ia mită. Cât privește banca Victoria, a fost o acțiune foarte îndrăzneață, modernă și complexă despre care, sunt sigur, se va scrie în manualele de raiderism.

ZN: Ați participat și Dvs.?

AN: Știi cine sunt cei mai buni polițiști? Cei care au trecut prin închisori. Iar cei mai buni raideri? Foștii bancheri! Iar cei mai buni avocați?

ZN: Foștii procurori?

AN: Exact! Cum de ai ghicit?

ZN: Și care a fost rolul Dumneavoastră în preluarea băncii Victoria? Erați pe post de șase sau puneați dinamită sub fundament, la figurat vorbind?

AN: O să citiți în memoriile mele. Mai întrebați-mă ceva despre alegeri.

ZN: Cât v-a revenit din pradă? Doar cele două sute de mii de euro plasate pe conturile mamei și soacrei Dvs.? Și casa de milioane pe care ați scris-o pe numele mamei Dvs.?

AN: Observați că am pus sume egale pe conturile lor, nu am discriminat pe nimeni. Și nu am furat din bani publici!

ZN: Cu ce vă mai deosebiți de ceilalți candidați în afară de faptul că sunteți finul unui raider care a prădat banca Victoria împreună cu Plahotniuc?

AN: Ceea ce mă deosebește de principalii rivali, candidații coordonați ai regimului hibrid este faptul că în toată activitatea mea, de unul singur sau împreună cu zeci și sute de mii de oameni deșteptați ai acestei țări am apărat interesul public, interesul cetățenilor Republicii Moldova.

ZN: E vorba despre activitatea Dumneavoastră de după prădarea băncii Victoria?

AN: Am luptat pentru drepturile omului, am apărat democrația, am apărat statul de drept, am apărat instituțiile statului în fața oligarhilor și corupților, am apărat banul public, am apărat interesele economice ale țării noastre!

M-am opus cu toată forța abuzurilor comise de guvernarea comunistă și cea oligarhică față de oamenii de cultură sau oamenii de afaceri, față de investitorii autohtoni, locali și din diasporă, față de tinerii noștri sau de generațiile noastre de pensionari. De asemenea, spre deosebire de alții, niciodată nu am încercat să dezbin societatea. Am unit-o și consolidat-o.

ZN: Se vede că nu ați reușit să o consolidați cum se cuvine, căci o parte din societate se uită la făină, iar cealaltă la slănină…. Și ultima întrebare: Ce planuri aveți pe viitor?

AN: Am stabilit împreună cu Maia Sandu, cu echipele noastre, un lucru pe care trebuie să-l cunoască toată lumea – noi nu vom ceda! Noi nu ne vom opri până nu vom întoarce capitala și toată țara pe făgașul democrației, prosperității și al statului de drept.

ZN: Impresia mea, dacă mi se permite, e că tartinele Dumneavoastră electorale conțin prea mult patos, dle Năstase. Din punctul meu de vedere, s-ar mai cere și ceva realism, ceva concretețe, dar s-ar putea să greșesc: De ce credeți că s-a certat nașul Dumneavoastră cu nașul lui Candu? Nu au putut împărți prada de la banca Victoria?

AN: Nașul lui Candu l-a fraudat și l-a dus de nas pe nașul meu. Am să mă răzbun pe Candu!

ZN: Vă mulțumim pentru interviul convențional, domnule Năstase. Așa să ne ajute CNA și Procuratura generală!

Pentru conformitate: Frosi Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md