08:20:58 21.04.2019
 
Stiri

De ce este important să investim în EDUCAȚIA copiilor: Șansele de angajare a unui tânăr cu studii superioare sunt de PATRU ori mai mari decât ale celor fără studii

Social 05.09.2018 11:22 Vizualizări534 Autor: Ziarul National
De ce este important să investim în EDUCAȚIA copiilor: Șansele de angajare a unui tânăr cu studii superioare sunt de PATRU ori mai mari decât ale celor fără studii

Șansele de angajare a unui tânăr cu studii superioare din mediul urban sunt de patru ori mai mari decât ale celor care nu au aceste studii. Cel puțin, așa arată datele Biroul Național de Statistică, care a publicat studiul: „Forța de muncă în R. Moldova: ocuparea și șomajul în trimestrul II al anului 2018”.

„Cea ce se aruncă în ochi este legătura directă dintre șansele de angajare și studiile pe care le are un tânăr. Un mic calcul matematic ne arată că șansele de angajare a unui tânăr cu studii superioare sunt de două ori mai mari decât ale unui fără studii superioare și de patru ori mai mari decât ale celui fără niciun fel de studii”, spune expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.

Astfel, în mediul urban, peste 53% dintre tinerii cu vârsta de 25-34 de ani, care reprezintă categoria celor care au intrat acum activ în câmpul muncii, au studii superioare.

„Aici amintim că doar 30% din tineri decid să meargă la facultate. Deci, 30% din tineri cu studii superioare ocupă 54% din locurile de muncă vacante. Asta înseamnă că șansa lor de angajare este de două ori mai mare decât a celor fără studii superioare. Vreau să atrag atenția că alți 27% dintre tinerii din grupa de vârstă 25-34 de ani au studii speciale sau profesionale”, spune Ioniță.

Sursa citată mai adaugă faptul că la jumătate dintre tinerii din R. Moldova cu vârstă cuprinsă între 25-34 de ani, care au doar studii gimnaziale sau liceale, le revin mai puțin de 20% din locurile de muncă disponibile din mediul urban. „Acești tineri au cele mai mici șanse de a se încadra în câmpul muncii în mediul urban. Șansa lor de angajare este de patru ori mai mică decât a celor cu studii superioare”, a conchis expertul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!



Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md