08:01:11 16.07.2019
 
Stiri

De cât timp ai nevoie pentru a SCĂPA de un obicei prost?

Știri 27.02.2018 17:40 Vizualizări1125 Autor: Ziarul National
De cât timp ai nevoie pentru a SCĂPA de un obicei prost? sursa: eva.ro

Obiceiurile apar printr-un proces de declanșare, acțiuni și recompense. O circumstanță declanșează o acțiune. Când obții o anumită recompensă din acțiunile tale, vei continua să faci asta.

Dacă nu știi cum să îți echilibrezi acțiunile și recompensele, vei dezvolta obiceiuri proaste. Acestea duc la autosabotaj, eșecuri și sănătate precară. Pe de altă parte, obiceiurile bune aduc sănătatea, fericirea și împlinirea visurilor. Deci cât durează să scapi de un obicei? Unii spun 21 de zile, unii spun o lună. Care este răspunsul real?

Care este perioada de timp în care poți scăpa de un obicei?

Nu există un număr magic de repetări care să te ajute să internalizezi obiceiurile. Cercetătorii au propus câteva modalități diferite de a înțelege formarea obiceiurilor.

Regula de 21 de zile

Această metodă a fost testată de un chirurg plastic, Maxwell Maltz, care a vrut să înțeleagă cum se vedeau oamenii. În special, a fost curios de cât timp aveau nevoie pacienții să se obișnuiască cu schimbările pe care le-a făcut în timpul intervenției chirurgicale. Bazându-se pe observarea pacienților săi și reflectând la propriile obiceiuri, acesta a stabilit că durează cel puțin 21 de zile pentru ca oamenii să se adapteze. De atunci, s-a propagat ideea că ai nevoie de cel puțin 21 de zile pentru a scăpa de un obicei.

O altă credință populară afirmă că obiceiurile durează 28-30 de zile pentru a se forma.

Trebuie să trăiești conștient timp de patru săptămâni, concentrându-te în mod deliberat asupra schimbărilor pe care dorești să le faci. După ce trec cele patru săptămâni, ar trebui să fie nevoie doar de puțin efort pentru a susține ceea ce vrei să faci.

Este mai ușor să începi să faci ceva nou decât să te oprești din a face ceva obișnuit fără un comportament care să înlocuiască.

Renunțarea la ceva în mod direct este dificilă. De exemplu, renunțarea la fumat este o provocare care presupune mai mult decât dependența fizică de nicotină. Ritualul unei persoane care se pregătește să fumeze este un alt aspect care face dificilă renunțarea. Pentru a elimina acest obicei prost, persoana în cauză trebuie să găsească altceva pentru a umple golul lăsat de ritualul fumatului.

Indiferent de cât de mult durează, abandonarea obiceiurilor proaste și înlocuirea acestora cu unele bune este esențială pentru a trăi o viață fericită. Obiceiurile proaste te pot împiedica să îți atingi adevăratul potențial. Te pot îmbolnăvi, face neproductiv și nefericit. Cele mai proaste obiceiuri te pot face să pierzi relații și chiar și viața.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md