15:18:27 20.06.2019
 
Stiri

„Dacă bărbatul s-ar schimba...” sau despre viaţa EMOȚIONALĂ a femeii

Reportaj 13.03.2017 20:01 Vizualizări1745 Autor: Ziarul National
„Dacă bărbatul s-ar schimba...” sau despre viaţa EMOȚIONALĂ a femeii Sursa: ziare.com

Sunt mai uşoare viaţa şi maturizarea emoţională ale femeii decât ale bărbatului? Nu cred. Deşi educaţia şi biologia femeii ar favoriza contactul ei cu lumea emoţiilor. Şi, da, contactul cu emoţiile sau trăirile este diferit comparativ cu unii bărbaţi, însă, asta nu scuteşte femeia de suferinţe în dragoste şi relaţii.

Gândindu-mă la femeie şi călătoria ei către ea însăşi, mi-am reamintit de Marion (Gena Rowlands) personajul principal din filmul „Cealaltă femeie” de Woody Allen. Este povestea unei femei cu o căsnicie aparent fericită, cu un soţ, credea ea, devotat, o femeie de „succes”, cu familie şi „prieteni” loiali, a cărei întâlnire întâmplătoare cu o altă femeie, jucată de Mia Farrow, îi dezvăluie golul emoţional şi lipsa de autenticitate în care îşi trăia viaţa.

Este un film care te ajută să reflectezi, prin povestea lui Marion, la propria viaţă şi relaţiile tale.

Ne regăsim când avem curajul de a ne privi, cu toată greutatea şi urâtul pe care îl vedem. Ruşinea este o neputinţă şi incapacitate. Să stai cu durerea şi emoţia înseamnă curaj. Să fii prezentă pentru tine în viaţa ta. Cum a făcut Marion, însă pentru început s-a uitat la ea prin povestea altei femei, trăirile şi tristeţile acesteia au readus-o către ea însăşi.

Cel mai des aud femei care se plâng că nu se simt iubite, că nu primesc dragostea şi afecţiunea după care tânjesc de la bărbat, că el este imatur, iresponsabil, rece şi egoist. Există femei care speră ca bărbatul să se schimbe, să fie mai iubitor şi afectuos.

Şi, da, sunt încă mulţi bărbaţi ne-autonomi, incapabili de iubire, în căutare de validări, cu un puternic sentiment de îndreptăţire şi frică de intimitate şi de femei şi trăirile lor, cu o greutate în a-şi asuma relaţia ca bărbat şi femeie. Bărbaţi cărora le este mai uşor, firesc, să dea vina pe femeie pentru incapacitatea lor emoţională de a susţine o relaţie intimă.

Însă neputinţele lui, ale bărbatului, spun ceva despre neputinţele femeii. Durerile din relaţie le hrănim amândoi. Aproape întotdeauna. Ai de ales: să te uiţi la el, să te plângi, să-l respingi, să-l abandonezi şi să ignori propriile tale neputinţe ca femeie sau să te uiţi la tine şi, cu compasiune şi dragoste, să te regăseşti. Aşa vei crea spaţiul ca relaţia de cuplu să redevină acel spaţiu sacru al siguranţei, bunăstării şi libertăţii. O relaţie de cuplu bună înseamnă doi adulţi sănătoşi emoţional.

Pentru multe femei, crescute şi familiarizare cu abuzul, nesiguranţa, frica şi durerea în relaţii, cu lipsa de atenţie, afecţiune sau de graniţe personale, empatie şi responsabilitate, fără experienţa autonomiei, a disconfortului, bucuriei şi plăcerii, regăsirea ca femeie este un proces de lungă durată şi dificil.

Se vede asta în relaţia ei cu bărbatul, cu celelalte femei sau relaţia ei cu erotismul şi sexualitatea. Relaţia cu mama ne afectează profund pe noi ca femei, unele femei fiind rănite de o mamă distantă emoţional, rece sau impredictibilă, critică sau o mamă vulnerabilă pe care tu ca şi copil ai fost nevoită să o protejezi, să o scuzi, justifici, o mamă care avea nevoie mai multă de tine şi care nu îţi putea oferi emoţional protecţie. Şi ai învăţat să ascunzi durerea, să fugi de ea, să o vezi la cel din faţa ta şi mai puţin la tine.

Sau o mamă care din neputinţă de a avea o relaţie bună cu bărbatul şi cu ea s-a refugiat în relaţia ta cu tine, te-a copleşit cu grija şi propriile ei temeri şi nesiguranţe şi nu ţi-a dat spaţiu să creşti, să evoluezi, să ai propria ta identitate.

Sau relaţia cu o mamă egocentrică, narcisică, uşor de rănit, alături de care ai învăţat să te simţi vinovată şi responsabilă pentru ceilalţi, să te subjugi sau să devii perfecţionistă ca să eviţi pedepsele şi respingerea.

Sunt femei care au învăţat că sunt „speciale” şi li se cuvine atenţia şi disponibilitatea celuilalt, fiind incapabile de reciprocitate în relaţii şi fără să-şi asume că rănesc prin propriul lor egoism.

Poate cel mai dureros în relaţia mamă-fiică este învăţarea abandonului, trăit în forme diferite. Sunt femei care renunţă la ele, pentru că este singurul mod în care ştiu să trăiască şi care abandonează atât de profund încât sunt incapabile să vadă efortul şi să simtă devotamentul, dragostea bărbatului lor.

Primul pas şi, cred eu, cel mai dificil este să te priveşti tu pe tine ca femeie, fără să fugi în acuzaţii, îndreptăţire, furie, perfecţionism, „victimizare”, respingere sau roluri care te ţin departe de tine ca femeie.

Care este drumul femeii către o viaţă împlinită, trăită autentic, în relaţii reale şi oneste, relaţii de încredere în siguranţă, cu soţul sau iubitul, copiii, prietenii sau colegii?

Cum să iasă femeia din relaţii abuzive, toxice sau relaţii fuzionale, simbiotice cu bărbatul? Fără sentimentul „îndreptăţirii”, fără să se abandoneze pe ea şi bărbat sau renunţând la perfecţionism, femeia pentru care aproape nici un bărbat nu este suficient de bun.

Există şi femei care acceptă şi tolerează infidelitatea, emoţională şi/sau sexuală a unui partener care caută validări, atenţie, încă incapabil să iubească matur. Şi atunci intră în rolul de „mamă”, care are grijă de el, însă, ce uită femeia este că bărbatul nu se va îndrăgosti şi nu va curta o „mamă”. Cel mai probabil, dacă amândoi nu se maturizează, o va abandona.

O femeie care din teama ei de abandon şi subjugare îi găseşte scuze, îi justifică lipsa lui de prezenţă şi grijă. Ca să „nu îl supere” sau să evite conflictele, confruntările, îi acceptă aşa zisa „independenţă”. Încă nu îl vede ca un băiat în propriul lui drum spre maturizare şi ea încă o femeie care ştie doar să fie în slujba bărbatului, nu în slujba propriilor ei nevoi. O femeie care dă şi face multe pentru bărbat în speranţa că el va observa şi o va iubi. Încă o femeie care nu a învăţat că merită să fie iubita fără să dovedească asta şi să aibă încredere în ce simte ea.

Sau femeia „perfectă”, care pare emoţională şi vulnerabilă, dar care respinge bărbatul, îl controlează, din propriile ei nesiguranţe, nemulţumită mai mereu de ce face sau ce îi oferă sau care îl „construieşte” pentru golul ei, să fie de „succes”, ca ea să primească validarea după care tânjeşte. Ignoră efortul lui şi tânjeşte după un „bărbat” care să o domine şi să o controleze.

O să spuneţi poate că vorbesc despre un ideal, o fantezie sau perfecţiune. Sau că pun „presiune” asupra femeii.

Din nou tot femeia... Însă victimizarea este o formă de dependenţă şi neputinţă. Nu suntem victime, avem puterea de a avea o viaţă fericită. Vorbesc despre o femeie autentică, reală, care este confortabilă cu propria ei vulnerabilitate, dar şi cu forţa şi puterea ei. O femeie care primeşte bărbatul în viaţa ei din prea plinul ei, nu dintr-un gol, singurătate sau teamă.

Cum şi-ar putea face femeia căsnicia fericită? Fiind mai atentă la ea, onestă, cu compasiune şi asumare. Fără să se mai abandoneze pe ea, să fie disponibilă pentru ea şi fără să se respingă şi să respingă bărbatul.

Domnica Petrovai, psiholog clinician pr., psihoterapeut cognitiv-comportamental, specializat în psihologia copilului, cuplului şi familiei

Sursa: ziare.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!jenifer 01.08.2017 04:15

Niciodată nu cred în vrăjile dragostei până când am întâlnit un prieten de-al meu care mi-a spus totul despre DR.otutu care a adus-o înapoi pe fostul ei iubit chiar și atunci când mi-a spus că nu am crezut pentru că m-am gândit că și ea dorea același fals Vrăjitoarele să-mi iau banii. Deși i-am dat șansa să-i explic tot ce mi-a spus despre DR.otutu, i-am spus că există mulți escroci care vor să ne ia banii și nu voi fi niciodată victimă, chiar dacă logodnica mea care se presupune că se va căsători Eu in cateva luni de acum ma lasat sa astept cu rabdare un alt tip, desi l-am iubit atat de mult. Ea mi-a spus că acest DR nu este unul fals, că este real și că a ajutat mulți oameni să-i ia pe cei dragi înapoi, atunci eu o întreb cum funcționează această vrajă și care sunt cerințele pe care trebuie să le fac înainte de a putea Aruncă vrăjile de dragoste asupra mea? Mi-a spus că ar trebui să-l trimită prin e-mail pe drotutuhealinghome@hotmail.com și ar trebui să-i spun ce vreau. I-am trimis un e-mail și i-am spus că am nevoie de fostul meu tip înapoi i-am spus că este prietenul meu care ma îndreptat către el, de ce mă îndoiesc de munca lui? El a spus că munca sa este 100% sigură și garantează că nimeni nu a venit vreodată la templul său și, de asemenea, să rămână la fel. Am devenit înfocat de cuvintele pe care mi le-a spus și mi-a venit un gând în minte, cum arată acest dr toate lucrurile pe care le-am discutat mai devreme. El a spus înainte de a putea începe în situația mea, că trebuie să am încredere în el și să las alte vrăjitoare și să aștept cu răbdare pentru a lui, că dacă pot să spun totul, o să-mi iau iubitul înapoi în 72 de ore. I-am spus bine cred si promit sa lucrez cu tine singur, apoi mi-a dat un formular pentru a umple ceea ce i-am facut si sa-i trimita-i cu pozele mele si, de asemenea, pozele fostului meu iubit. El mi-a răspuns în 30 de minute mai târziu și mi-a spus că zeii lui au nevoie de niște articole pentru a arunca vraja pe mine și problema mea este foarte ușoară dacă pot să le pun la dispoziție. Atunci când îl întreb, cum pot să obțin aceste articole și cum pot să-i trimit la el pentru turnarea vrăjitoriei, el mi-a spus că nu ar trebui să-mi fac griji în legătură cu faptul că există un vânzător de articole aici în propria sa țară Care pot obține elementele pentru mine. Atunci îl întreb pe el cât va costa să cumpăr toate aceste elemente? El mi-a spus ceea ce i-am trimis cu toată încrederea, după o oră mai târziu mi-a sunat și mi-a spus că problema mea a fost rezolvată încât ar trebui să aștept 72 de ore ca dragostea mea să mă întrebe după ce am făcut după cuvintele sale Era cam la ora 18:00 în următoarele trei zile, ex-ul meu mi-a sunat dacă sunt acasă că vrea să mă vadă urgent. I-am spus sa spera ca totul este bine el a spus da atunci i-am spus ca el poate veni, fostul meu tip sa intors la mine si el a cerut iertare ca el a stiut ce a venit asupra lui. Chiar acum sunt atât de fericit pentru că mi-am recăpătat iubita înapoi și ne-am gândit la nunta noastră care vine în curând, i-am sunat pe dr și îi mulțumesc foarte mult și l-am întrebat ce-o voi face pentru el ca o apreciere, mi-a spus Ar trebui să-mi uit și să-mi țin banii că nu este după bani, ci să-i ajute pe oameni care au și nevoie de ajutor acolo, tot ce are nevoie să fac este să dau mai multe mărturii despre el, astfel încât oamenii de acolo care au nevoie de ajutor să- De ce sunt aici astăzi pentru a da mărturia mea. Poate ca bunul tau bun sa continue sa-l binecuvinteze si sa-i dea mai multa viata prosperitate si intelepciune. Aceasta este adresa de e-mail DR (drotutuhealinghome@hotmail.com). Puteți să-l contactați, de asemenea, prin numărul său de ceasapp (+2349051417394)

May Debra 18.08.2017 21:21

CUM V-am dus pe Mos Craciun inapoi În sfârșit, fericirea mea este restaurată de o vrăjitoare numită OGAGA ​​KUNTA. Eu sunt Bola Ayeni din Africa. Vreau fiecare pe acest site sau forum să Alăturați-mi mulțumesc lui OGAGA ​​KUNTA pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru copiii mei. am fost Căsătorit cu soțul meu timp de 5 ani și am trăit fericit împreună Pentru acești ani până când a călătorit în Brazilia pentru o călătorie de afaceri unde El sa întâlnit cu această prostituată care la îmbălsat să mă urască pe mine și pe copii și O iubesc numai pe ea. Când soțul meu sa întors din călătorie nu a fost Jocul este rolul soțului meu și a devenit un străin. El a călătorit Brazilia în fiecare lună. Am fost atât de confuz și căutam o cale Du-l înapoi. O zi fidelă pe care o navighez pe computerul meu am văzut-o Mărturie despre acest preot voodoo OGAGA ​​kUNTA. Mărturia A subliniat magia sa puternică și binele pe care îl poate face. Conform Post-le vindeca CANCERUL, HIV / SIDA, ATINGEREA EXTREMEI DE EXTREME SI FOLOSIND BANI. Am fost surprins și m-am întrebat: "Cum de lumea nu știe Despre acest preot voodoo ", dar am fost disperat, așa că am încercat La contactat prin informațiile de contact pe care le-am văzut pe post. (Ogagakunta@gmail.com). El a răspuns când l-am contactat, i I-a explicat suferința mea și ma asigurat că o voi găsi Consolare cu ajutorul magiei sale puternice. I-am dat o plimbare Începe munca și o săptămână mai târziu soțul meu a sosit din Brazilia și cu umilință A venit la mine cerând iertare. Am rămas fără cuvinte pentru o clipă Înainte să-i dau un sărut. Oricine este interesat să contacteze acest lucru Voodoo priest, vă rog, nu lăsați frica sau îndoiala să vă oprească. Contactați-l Prin intermediul: ogagakunta@gmail.com sau pe ceapă +2348069032895

SARAH 09.11.2017 03:53

Vreau să împărtășesc această mare mărturie cu întreaga lume cum mi-am adus minunatul soț înapoi în viața mea în 48 de ore cu ajutorul acestui mare om numit Dr. Otutu okunta. Pentru că nu am crezut niciodată în vrajă în viața mea. Sotul meu minunat este un mare fan al Real Madrid, în a doua jumătate a lunii iunie 2017 a călătorit la balenă pentru a urmări meciul final dintre clubul său Real Madrid și Juventus, după meciul în acea seară mi-a spus că el va deveni acasă Următoarea zi pentru a sărbători victoria cu mine și copiii noștri minunați și, de asemenea, adu-mi mașina nouă care mă promite dacă clubul său a câștigat finala. Am încercat să-l sun a doua zi a refuzat să-mi aleagă apelurile mă îngrijorează pentru că nu știu Ce se întâmplă cu adevărat pentru că nu glumește cu familia lui l-am scris pe Facebook el a răspuns că nu dorește să revină acasă din nou că are îndrăgostit de o doamnă în balene că ar trebui să am grijă de copii, am scris din nou el a refuzat să răspundă am sunat el a refuzat să aleagă, am fost foarte supărat pentru că nu pot rămâne o zi fără minunatul meu soț prea distracție de a fi cu am plâns zilnic, pentru că nu știu ce să fac. Deci, pe 6 iunie, am dat peste o mărturie pe internet despre o femeie pe nume Jenifer Smith, care mărturisește cum a recuperat soțul ei cu ajutorul dr. Otutu. Am fost foarte uimit, i-am contactat pe același om pentru ajutor Cu numărul și adresa de email pe care a dat-o dacă cineva are probleme să-l contacteze pe om, de asemenea, pentru ajutor, mi-a spus să nu-mi fac griji că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore sub o vrajă că vraja trebuie spartă înainte de a se putea întoarce la mine. Mi-a spus tot ce trebuia să fac și mi-am spus că soțul meu mă va suna la ora 16:00 în următoarele două zile să-mi cer scuze, am fost cu adevărat surprins de acea zi exactă La ora 4:00, soțul meu ma sunat și a început să-mi cer scuze, că nu știe ce a venit peste el Sunt foarte fericit că mariajul meu a fost restaurat de acest mare om dr apreciere otutu.my, de asemenea, merge la Jenifer Smith care a împărtășit mărturia ei, astfel încât oamenii ca mine vor primi Ajutor. Te rog prietenii mei acolo, dacă ai vreo problemă, te-aș sfătui să contactezi și pe acest mare om pentru ajutor prin EMAIL-ul lui (drotutuhealinghome@hotmail.com) sau îl poți ajunge cu ușurință la numărul său (+2349051417394). depune mărturie

Camila Adrian 02.01.2018 15:40

Mărturie despre cum m-am întors pe soțul meu. Lumea mea și viața mea s-au întors! După un an de relație spartă, soțul meu ma lăsat fără motiv. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a se termina, aproape ca am sinucis, eram emotional in jos de foarte mult timp. (Datorită unei vrăji numită Dr. IREDIA), pe care l-am întâlnit on-line. Într-o zi de încredere, când navighez prin Internet, am dat peste o mulțime de mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că reface pântecul, vindecă cancer, Hiv și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am dat peste o mărturie specială, despre o femeie numită CINDY, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de două zile și, la sfârșitul mărturiei ei, a renunțat la adresa de e-mail a doctorului IREDIA. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. I-am contactat prin e-mail drirediaherbalhome@gmail.com și mi-a explicat problema, mi-a spus să nu-mi fac griji că în 48 de ore soțul meu se va întoarce la mine. spre surprinderea mea, soțul meu a venit la mine și mi-a cerut să-l iert. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte ... Dr. IREDIA este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată și adevărată vrăjitoare, pentru a vă rezolva toate problemele. Este legitim. Contactați-l pe e-mailul său, DRIREDIAHERBALHOME@GMAIL.COM

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md