12:59:24 23.08.2019
 
Stiri

Cum să SALVEZI o căsnicie nefericită!

Știri 13.11.2018 20:04 Vizualizări1145 Autor: Ziarul National
Cum să SALVEZI o căsnicie nefericită! Sursa: libertateapentrufemei.ro

Eu și soțul meu suntem din ce în ce mai îndepărtați unul de altul. Sunt zile în care aș face orice numai să nu mă întorc acasă, pentru că nu mă așteaptă nimic frumos. Simt că nu mă mai iubește, deși nu se uită după alte femei și nici nu îmi face vreun reproș. Dar nu mai face niciun gest deosebit pentru mine și vorbim tot mai rar. Avem 46 de ani amândoi și o căsnicie nefericită. Suntem căsătoriți de 21 de ani. Credeți că se mai poate recupera ceva din ce a fost? (I.A.)

Sfatul psihoterapeutului

Scumpa doamnă, la vârsta dvs. încă se mai pot face multe. Este nevoie doar de disponibilitate. Așadar, stați cu dvs. de vorbă, fiți sinceră pe de-a-ntregul și răspundeți la întrebarea: vreau să îmi salvez căsnicia sau mai degrabă mi-ar plăcea să facă el ceva s-o salveze? Dacă așteptarea este ca el s-o salveze, atunci probabil că veți aștepta destul de mult sau veți deveni cicălitoare și veți face reproșuri care mai mult îl vor depărta decât să-l apropie.

Dacă vă doriți să o salvați, atunci știți încotro vă îndreptați. Nu mai întârziați acasă, amintiți-vă care sunt calitățile soțului dvs. și amintiți-i-le și lui (îi țineți astfel o „oglindă” în față în care îi va face plăcere să se vadă și va reîncepe să se simtă dorit); comandați pe internet „Joc de cărți în doi pentru amândoi” și provocați-l să-l jucați împreună seară de seară (îmbunătățește remarcabil comunicarea și constituie un restart excelent pentru căsnicii prăfuite).

Învățați să petreceți timp împreună (la început vă veți șicana și ironiza, dar în final faceți împreună un rezumat: ce a fost bine și ce nu pentru fiecare dintre voi; cereți opinia celuilalt și învățați să reacționați adecvat la lucruri negative. Faceți-vă surprize (de la mici bilețele în buzunarul cămășii/sms-uri amuzante, până la cadouri); revitalizați viața sexuală; faceți un album foto cu toate momentele minunate din viața voastră împreună. Și dacă nu e destul, dar disponibilitatea există, terapia de cuplu ajută mult la creșterea gradului de intimitate psihologică între voi!

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md