11:41:52 28.03.2024
Stiri

Cum să folosești sunătoarea pentru a te lăsa de FUMAT dar și pentru CONSOLIDAREA sistemului nervos!

Știri 13.05.2018 16:02 Vizualizări2462 Autor: Ziarul National
Cum să folosești sunătoarea pentru a te lăsa de FUMAT dar și pentru CONSOLIDAREA sistemului nervos! sursa: google.ro


Dacă ați traversat o pășune sau un drum de țară vara, cu siguranță că ați trecut pe lângă tufe cu flori galbene, micuțe, grupate în mijlocul tulpinii.

Este vorba despre Sunătoare… Florile sale, de un galben aprins, sunt remarcate cu siguranță pe orice pajiște.

Sunătoarea mai poate fi recunoscută datorită unei particularități specifice a frunzelor: acestea sunt prevăzute cu pungi secretoare, dau impresia că sunt perforate, dacă se privesc în lumină.

În fitoterapie, se utilizează părțile aeriene, bogate în flavonoide, colină, taninuri, acizi organici, beta-caroten ș.a.m.d.

Planta are capacitatea de a readuce zâmbetul pe buze, nu doar pentru că o admirăm, ci pentru că acționează asupra sistemului nervos.

Pe lângă efectele binecunoscute în afecțiuni gastrointestinale, hepato-biliare și cutanate, iată ce beneficii aduce Sunătoarea pentru sistemul nervos:

Excelent sedativ

Consumată sub formă de ceai sau tinctură, reglează secreția de melatonină. Are puterea terapeutică de a readuce somnul, fiind de mare ajutor în insomnii. Efectele sale sunt comparabile cu ale valiumului, dar Sunătoarea nu generează dependență și nu influențează negativ funcțiile cognitive.

Antidepresiv și antistres

Este un minunat antidepresiv natural. Se poate utiliza singură sau în combinație cu alte plante, precum Valeriana sau Lavanda, reușind să ridice nivelul de serotonină. Sunătoarea este aliatul nostru în perioadele specifice schimbărilor de sezon și în cele cu efort mental intens. La nivel emoțional, efectele sale sunt vizibile în atacuri de panică, anxietate și epuizare.

Sunătoarea este recomandată mai ales persoanelor care vor să renunțe la fumat, datorită efectului benefic asupra stării mentale. Reduce tensiunile emoționale și psihice, astfel încât se poate administra și în perioadele de dezintoxicare.

Cum se prepară?

Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă mărunțită, peste care se adaugă 200 ml de apa călduţă. Se acoperă și se lasă 20-30 de minute, apoi se strecoară și se bea neîndulcit. Se recomanda consumul a două, trei căni de ceai pe zi, în cazul tulburărilor nervoase.

Se mai poate prepara și o infuzie mai concentrată din două linguri de plantă mărunțită la o ceașcă cu apă, din care se bea după fiecare masă câte o lingură.

Pentru prepararea tincturii avem nevoie de doi pumni de flori uscate, le punem într-un borcan din sticlă şi turnăm un litru de alcool de 40 grade. Închidem ermetic borcanul, amestecăm energic și lăsăm la macerat timp de 21 de zile, agitând zilnic recipientul de patru, cinci ori. Apoi se filtrează, iar tinctura astfel obținută se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare. Se administrează câte 10-30 de picături, de trei ori pe zi, diluate în 100 ml de apă plată.

În cazul în care urmăm o terapie cu Sunătoare, este bine să știm că nu este recomandată expunerea pielii la soare, deoarece aceasta are un efect de fotosensibilizare (pielea se va „arde” foarte ușor).

Sursa: secretele.com



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md