11:29:19 24.01.2018
Stiri

Ce părere au specialiștii despre COMBINAȚIA de cafea și țigară

Știri 07.09.2017 18:30 Vizualizări659 Autor: Ziarul National
Ce părere au specialiștii despre COMBINAȚIA de cafea și țigară sursa: eva.ro

Combinația de cafea și țigară se pare că nu este cea mai bună alegere pe care o poți face, după cum afirmă oamenii de știință. Aceștia au studiat combinația cu care foarte multe persoane își încep ziua și au ajuns la câteva concluzii. Iată despre ce este vorba!

Ce cred specialiștii despre combinația de cafea și țigară?

Fumatul afectează capacitatea de a gusta aromele amare mai mult decât oricare alte arome. Într-un nou studiu publicat în revista Chemosensory Perception, cercetătorii au descoperit că fumatul provoacă modificări structurale permanente ale limbii, degradând capacitatea mugurilor de gust de a detecta aromele semnificative ale băuturii noastre preferate de dimineață.

Deși este cunoscut de mult timp că substanțele chimice toxice din tutun estompează simțul gustului fumătorilor, acest nou studiu a ajuns la concluzia că fumatul are un impact pe termen lung asupra gustului și că aromele amare sunt afectate în mod semnificativ.

Cercetătorii de la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Franța au testat capacitatea a 451 de angajați din spitalele pariziene pentru abilitatea de a recunoaște cele patru arome de bază (dulce, acru, sărat și amar), participanții fiind împărțiți în trei grupe, după cum urmează: fumători, nefumători și persoane care au renunțat la fumat.

Când au fost evaluați pentru abilitatea lor de a gusta aromele amare, unul din cinci fumători (19,8%) nu a putut recunoaște eșantioanele, iar în cazul foștilor fumători fiind și mai rele statisticile: unul din patru (26,5%) nu și-a dat seama că a degustat ceva amar.


Aceste rezultate au fost comparate cu unul din zece nefumători (13,4%) care nu a putut identifica probele amare, iar aceste rezultate reprezintă vești proaste, având în vedere că cercetările subliniază faptul că gustul amar poate fi identificat în general la concentrații foarte scăzute.

Recunoașterea gusturilor sărate, dulci și acre nu a fost influențată de fumat.

Recunoașterea gustului amar a fost greșită în rândul a 13,4%, 19,8% și 26,5% dintre nefumători, fumători și foști fumători.

Lucrarea a subliniat că aceste rezultate au apărut în ciuda relației cunoscute dintre fumat și consumul de cafea și, de asemenea, s-a descoperit că bei mai puțină cafea atunci când renunți la fumat.

Poate fi vorba despre faptul că persoanele care adoră combinația de cafea și țigară nu suportă gustul cafelei atunci când o pot degusta în mod corespunzător? Dacă ești fumător, există doar o modalitate de a afla acest lucru: renunță la fumat și bucură-te de cofeină!

Sursa: eva.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md