23:29:50 05.12.2024
Stiri

UTIL // Cum să găteşti legumele ca să fie DELICIOASE? Timpul de gătire e cel mai important

Știri 23.06.2017 07:30 Vizualizări1987 Autor: Ziarul National
UTIL // Cum să găteşti legumele ca să fie DELICIOASE? Timpul de gătire e cel mai important sursa: eva.ro

Ştii cât timp e bine să fierbi broccoli ca să rămână crocant? Descoperă cât timp să laşi legumele la gătit astfel încât să rămână delicioase!

Poate ţi s-a întâmplat deja să faci la abur broccoli sau conopidă care s-au transformat total şi au avut un gust oribil! Asta pentru că nu ai respectat timpul necesar pentru gătirea lor. Descoperă cum să găteşti legumele ca să fie delicioase şi respectă timpul de gătire!

Broccoli

La abur: 5-10 minute
La tigaie: 5-7 minute
La cuptor: 25 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 4-8 minute

Conopida

La abur: 30 de minute
La tigaie: 15-20 de minute cu prefierbere 7 minute
La cuptor: 20 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 10-15 minute

Varza de Bruxelles

La abur: 7-10 minute
La tigaie: dacă e feliată are nevoie de 2-3 minute
La cuptor: 30-35 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (dacă e proaspătă) şi 10-12 minute (dacă e congelată)

Sparanghel

La abur: 8-12 minute
La tigaie: 5-8 minute la foc mediu
La cuptor: 15-20 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 7-10 minute

Morcovi

La abur: 10-13 minute (rondele)
La tigaie: 4-6 minute (rondele sau beţe)
La cuptor: 40-45 la 180 de grade Celsius
În apă: 8-10 minute (rondele) şi 20-30 de minute (întregi)

Fasolea boabe

La abur: 2,5-3 ore, înmuiată în prealabil 24 de ore
În apă: 5-6 ore (fără înmuiere) şi 40-80 de minute (înmuiată în prealabil 24 de ore)

Vinete

La abur: 20-30 minute (rondele)
La tigaie: 10 minute (cubuleţe)
La cuptor: 30-40 de minute la 200 de grade Celsius (întreagă)

Dovlecei

La abur: 20-25 minute (cuburi)
La tigaie: 5-7 minute pe fiecare parte (rondele)
La cuptor: 20 minute la 200 de grade Celsius

Cartofi dulci

La abur: 20-30 minute (cuburi, rondele)
La tigaie: 20-25 minute la foc mediu, eventual cu puţină apă la final
La cuptor: 30 de minute
În apă: 15-25 de minute

Ardei

La abur: 2-4 minute
La tigaie: 10 minute la foc mic
La cuptor: 15 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 3 minute

Fasole verde

La abur: 15-25 minute
La tigaie: 10 minute (proaspătă) şi 15 minute (congelată)
La cuptor: 30-40 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (proaspătă) şi 10-12 minute (congelată).

Sursa: eva.ro

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2024 15:20 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Alegeri în Româ...

02.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Perspectiva României...

29.11.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Bun pentru România, ...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md