11:21:41 16.01.2018
Stiri

Cum să devii rapid deputat sau ministru?

Social 27.08.2017 11:02 Vizualizări852 Autor: Ziarul National
Cum să devii rapid deputat sau ministru?

Trustia, elegii politikoase

Ieri am avut o discuție dură, contondentă, cu tatăl meu (mama era la bucătărie). I-am spus franc, direct, că nu sunt mulțumit de prestația lor părintească. Ba chiar sunt nemulțumit profund, abisal, în forul meu interior. Să nu mergem departe: părinții lui Dodon și-au ajutat fiul să-și facă o casă de 3 milioane, să-și cumpere mercedesuri, îl ajută să meargă lunar cu familia în vacanță, în Antalii, Grecii, Carelii etcetera și viceversa, i-au procurat un partid, iar eu nici măcar membru de partid nu sunt, fiindcă Georgeta îmi interzice sub pericoul divorțului. Părinții lui Ion Ceban, consilierul lui Dodon, i-au dăruit recent o casuță de un milion și tot e ceva. Și pot fi aduse multe alte exemple, iar eu locuiesc cu Georgeta în același bloc, la aceeași scară, la același etaj și în același apartament de când ne-am căsătorit în vremuri imemorabile. Iar voi, părinții mei, - uitați-vă la voi! - în loc să mă ajutați, economisiți din pensie, vă îmbrăcați cu secondhănduri, primitiv, vă alimentați unilateral, tendențios, țineți diete elementare, stupide! Chiar nu aveți mustrări de conștiință, nu vi se trezește ambiția părintească văzând că sunteți depășiți pregnant de părinții lui Dodon, Ceban și alții ca ei?

Și la toată pledoaria mea pro domo, după ce am deblocat balamalele ruginite, scârțâinde și am deschis vraiște toate obloanele, toate jaluzelele sufletului meu, știți ce-mi răspunde tăticul cu o voce felină și un zâmbet petalifer ca a lui Florin Piersic? Ionele dragă (așa-mi zice el, imitând-o pe mama), când ai să devii și tu deputat ori ministru, o să-ți dăruim și noi o casă de 10 milioane. De acord?


Acum stau și mă gândesc la două lucruri: 1) cum să devin cât mai repede deputat sau ministru (sugestiile construcive sunt binevenite) și 2) de unde au părinții mei tocmai 10 milioane?

Al vostru infantild, sugativ, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md