03:53:07 16.04.2024
Stiri

Cum recunoști depresia la femei. SIMPTOME

Știri 16.01.2019 19:40 Vizualizări6736 Autor: Ziarul National
Cum recunoști depresia la femei. SIMPTOME Sursa: eva.ro


Orice persoană care suferă de depresie știe că această afecțiune presupune mai mult decât un sentiment prelungit al tristeții. În timp ce tristețea poate provoca durere, depresia este mai dureroasă.

Te poate face să te simți ca un străin, chiar și pentru propria persoană. Femeile sunt mai predispuse la depresie. Este vorba despre o serie de factori ce cauzează acest lucru. Indiferent care este cauza, trebuie să știi cum poți să recunoști depresia la femei.

Lipsa energiei

Depresia te poate obosi. Atunci când suferi de depresie, este obișnuit să te simți obosită, chiar și după o noapte în care ai dormit suficient. Nu este de mirare, deoarece această afecțiune este stresantă, iar stresul ne lasă fără energie.

Programul de somn neregulat

Depresia le poate face pe femei să stea treze toată noaptea sau s-ar putea să le facă să stea toată ziua în pat. Un semn al depresiei la femei este această inconsistență. Modelele acestea nesănătoase de somn pot aduce și mai multe probleme.

Disperarea

Femeile care sunt deprimate se simt lipsite de speranță când vine vorba despre trecut, prezent sau viitor. Acestea se gândesc la toate lucrurile pe care nu le pot controla. Încearcă să nu se gândească la aceste lucruri, dar acest lucru nu le face decât să se gândească și mai mult.

Iritabilitatea

Depresia nu face femeile doar triste, ci le face și foarte nervoase. Atunci când sunt deprimate, acestea pot fi mult mai iritabile. Poate că nu vrei să îți descarci nervii pe cineva, dar stresul din mintea ta te copleșește. Acest simptom al depresiei poate face relațiile foarte dificile.

Problemele cu mâncatul

La fel ca în cazul somnului, obiceiurile alimentare pot avea de suferit în cazul persoanelor care suferă de depresie. Unele persoane mănâncă prea mult, deoarece încearcă să umple un fel de gol, pe când altele nu au deloc poftă de mâncare. Depresia în cazul femeilor poate face obiceiurile alimentare să devină inconsistente și nesănătoase.

Pierderea interesului

Un simptom important al depresiei este reprezentat de momentul în care lucrurile care te entuziasmau nu mai prezintă niciun interes. Activitățile care îți aduceau plăcere sau artele pot deveni obișnuite sau chiar dificile. Acesta este un semn al depresiei la femei care este greu de gestionat, deoarece multe se îngrijorează că și-au pierdut iubirea pentru pasiunile lor.

Problemele cu concentrarea

Ai observat vreodată cum te detașezi complet în timpul unei conversații, neputând să îți aduci aminte ce a spus cealaltă persoană cu un minut în urmă? Depresia poate face foarte dificilă concentrarea. Oamenii încearcă să stea departe de negativitate, dar este mult mai complicat decât de spus acest lucru.

Gânduri suicidale

Atunci când sunt deprimați, oamenii pot simți că nu mai există deloc speranță în viața lor. Lumea poate părea atât de ostilă, încât au impresia că singura soluție viabilă pentru ei este moartea.

Chiar dacă o persoană nu încearcă sau nu are o intenție serioasă de a se sinucide, tot s-ar putea să aibă gândurile acestea în minte și să își imagineze cum ar fi dacă nu ar mai fi în această lume.

Dacă recunoști vreunul dintre aceste simptome ale depresiei la femei, cel mai important este să îl înțelegi și să îl accepți.

Dacă ai impresia că suferi de depresie, ar trebui să cauți ajutorul unui profesionist. Un terapeut certificat îți va oferi ajutorul de care ai nevoie pentru a gestiona depresia.

Recunoașterea acestor simptome nu ar trebui să te facă vinovată sau să te facă să îți fie rușine. Dimpotrivă, ar trebui să îți dai seama cât de puternică ești și ce modalități poți folosi pentru a-i minimiza simptomele.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md