05:34:05 06.12.2023
Stiri

Cum poate fi combătut TERORISMUL. Un expert a aflat răspunsul la întrebarea care îi frământă pe toţi liderii lumii

Știri 29.06.2015 09:18 Vizualizări2798 Autor: Vitalie Hadei
Cum poate fi combătut TERORISMUL. Un expert a aflat răspunsul la întrebarea care îi frământă pe toţi liderii lumii


Suedia trebuie să se concentreze asupra femeilor pentru a combate terorismul la nivel global, a declarat Hans Brun, un expert suedez pe probleme de terorism, relatează site-ul TheLocal.se.

Brun a declarat sâmbătă pentru agenţia de ştiri suedeză TT că războiul împotriva terorismului nu se desfăşoară pe un teren geografic, ca în cazul războaielor convenţionale, ci în minţile oamenilor. „Trebuie luptat împotriva ideologiei, iar în acest război trebuie să ne concentrăm în primul rând pe femei", a afirmat expertul.

Oferindu-le femeilor vulnerabile din Orientul Mijlociu şi Africa educaţie şi asistenţă medicală, ele pot fi ajutate să preia controlul asupra propriilor vieţi. „Cei care îşi controlează vieţile nu devin atacatori sinucigaşi", a apreciat Brun.

„Statele Unite şi Europa trebuie să abordeze acest aspect, iar Suedia ar putea conduce eforturile. Dar nu se fac destule eforturi", a adăugat el.

Fostul lider al partidului Social-Democrat Mona Sahlin, în prezent coordonator naţional împotriva extremismului violent, este de acord cu această opinie. „Femeile sunt esenţiale în prevenirea radicalizării. Mamele îşi pot împiedica copiii să plece la luptă alături de organizaţii teroriste", a afirmat ea.

Sahlin a subliniat că Guvernul suedez nu depune suficiente eforturi pentru a ajuta aceste mame. „O modalitate de a rezolva problema ar fi înfiinţarea unei linii telefonice disponibile în mai multe limbi", a precizat ea, adăugând că mamele ar putea cere sfaturi dacă se tem că copiii lor se radicalizează.

Ministrul de Interne, Anders Ygeman, afirmă că se fac eforturi îndreptate spre femei şi familii, dar consideră că personalul responsabil are nevoie de mai multă instruire.

La sfârşitul verii, Parlamentul suedez va dezbate o nouă strategie naţională împotriva terorismului. Strategia prevede noi măsuri de prevenire a radicalizării şi recrutării desfăşurate de organizaţiile teroriste, mai scrie mediafax.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md