06:45:17 06.12.2023
Stiri

Imagini incredibile cu arsenalul folosit de jihadişti pentru atentatele din Europa. În ce ţară din UE se afla uriaşul depozit de arme

Știri 15.03.2017 13:30 Vizualizări2214 Autor: Ziarul National


Imagini incredibile cu arsenalul folosit de jihadişti pentru atentatele din Europa. În ce ţară din UE se afla uriaşul depozit de arme Sursa: stirileprotv.ro

Un uriaş arsenal al traficanţilor de arme a fost găsit de poliţiştii spanioli în Biscaya şi Cantabria, în cursul operaţiunii Portu.

O operaţiune a poliţiei spaniole în colaborare cu Europol a dus la găsirea unui adevărat „arsenal de război”. Peste 10.000 de puşti de asalt, mitraliere anti-aeriene, 400 de obuze şi grenade, dar şi pistoale, revolvere şi diverse piese de schimb au fost găsite în urma acţiunii oamenilor legii.

Potrivit Europol, armele au fost achiziționate legal şi ar fi trebuit să fie dezactivate, pentru a deveni strict de panoplie, dar traficanţii le-au reactivat, pentru a le vinde.

În localitatea Getxco din Biscaya, anchetatorii au găsit un atelier sofisticat pentru reactivarea armelor. De asemenea, traficanţii, dintre care cinci au fost arestaţi, făceau şi permise false pentru respectivele arme şi le modificau seriile, pentru a le face cât mai greu de depistat.

Clienţii pentru aceste arme proveneau din Spania, dar şi din Franţa şi Belgia. În aceste condiţii, poliţiştii se tem că multe arme vândute de grupare ar fi ajuns pe mâna grupărilor de criminalitate organizată sau chiar teroriştilor.

De altfel, ancheta a pornit de la un atac terorist – cel de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles din mai 2014, când patru oameni au fost împuşcaţi mortal cu o puşcă de asalt de un cetăţean francez de origine algeriană.

Investigaţiile începute după atentat au dus la descoperirea acestei reţele de trafic de arme, care l-ar fi avut printre clienţi şi pe atacatorul din Bruxelles.

Sursa: stirileprotv.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md