22:43:45 15.04.2024
Stiri

Concursul pentru funcţia de director al ANRE, marcat anterior de scandal, prelungit din nou

Actualitate 25.05.2023 09:43 Vizualizări1161 Autor: Ziarul National
Concursul pentru funcţia de director al ANRE, marcat anterior de scandal, prelungit din nou


Termenul de depunere a dosarelor la concursul public pentru selectarea candidatului la funcţia de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost prelungit până pe 7 iunie 2023.

Decizia a fost luată miercuri de către Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe.

Potrivit Regulamentului concursului, candidatul trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic, să dețină experienţă de lucru de cel puţin 10 ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care minimum trei ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE.

Amintim că Vasile Plămădeală, consilierul pe probleme de comerț în Secția Politică și Secția Operațiuni din cadrul Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, a fost desemnat pe 23 februarie curent câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), tot după mai multe prelungiri ale termenului de depunere a dosarelor, dar Parlamentul a anulat într-un final concursul și a anunțat altul nou.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, și-a exprimat atunci regretul că Vasile Plămădeală s-a pomenit în această situație, dar s-a arătat convins că autoritățile au procedat corect când au decis organizarea unui nou concurs.

„La acest concurs, Vasile Plămădeală a luat cel mai mare punctaj și a fost propus plenului Parlamentului pentru numire. Conform procedurii înscrise în lege, până a fi înaintat în plen, candidatura domnului Plămădeală a fost trimisă Comisiei juridice, numiri și imunități pentru a fi avizată și pentru a confirma faptul că acest candidat corespunde normelor legale. Comisia juridică a constatat și a emis o decizie care denotă că domnul Plămădeală nu corespunde criteriului legal, care presupune trei ani de experiență de conducere într-o instituție publică sau entitate reglementată de ANRE”, a explicat Radu Marian.

Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică este format din cinci directori, care sunt numiți în funcție de către Parlament, pe bază de concurs.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md