21:55:32 29.05.2023
Stiri

Concursul pentru funcţia de director al ANRE, marcat anterior de scandal, prelungit din nou

Actualitate 25.05.2023 09:43 Vizualizări630 Autor: Ziarul National
Concursul pentru funcţia de director al ANRE, marcat anterior de scandal, prelungit din nou


Termenul de depunere a dosarelor la concursul public pentru selectarea candidatului la funcţia de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost prelungit până pe 7 iunie 2023.

Decizia a fost luată miercuri de către Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe.

Potrivit Regulamentului concursului, candidatul trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic, să dețină experienţă de lucru de cel puţin 10 ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care minimum trei ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE.

Amintim că Vasile Plămădeală, consilierul pe probleme de comerț în Secția Politică și Secția Operațiuni din cadrul Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, a fost desemnat pe 23 februarie curent câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), tot după mai multe prelungiri ale termenului de depunere a dosarelor, dar Parlamentul a anulat într-un final concursul și a anunțat altul nou.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, și-a exprimat atunci regretul că Vasile Plămădeală s-a pomenit în această situație, dar s-a arătat convins că autoritățile au procedat corect când au decis organizarea unui nou concurs.

„La acest concurs, Vasile Plămădeală a luat cel mai mare punctaj și a fost propus plenului Parlamentului pentru numire. Conform procedurii înscrise în lege, până a fi înaintat în plen, candidatura domnului Plămădeală a fost trimisă Comisiei juridice, numiri și imunități pentru a fi avizată și pentru a confirma faptul că acest candidat corespunde normelor legale. Comisia juridică a constatat și a emis o decizie care denotă că domnul Plămădeală nu corespunde criteriului legal, care presupune trei ani de experiență de conducere într-o instituție publică sau entitate reglementată de ANRE”, a explicat Radu Marian.

Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică este format din cinci directori, care sunt numiți în funcție de către Parlament, pe bază de concurs.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md