05:49:15 14.07.2024
Stiri

A câștigat CONCURSUL pentru funcția de director al ANRE, remunerată cu un salariu de circa 90 000 de lei, dar astăzi a aflat din presă că totul s-a ANULAT. „Mi s-a transmis neoficial că PAS are deja un candidat, care anterior nu era disponibil”

Actualitate 12.04.2023 16:36 Vizualizări3666 Autor: Ziarul National
A câștigat CONCURSUL pentru funcția de director al ANRE, remunerată cu un salariu de circa 90 000 de lei, dar astăzi a aflat din presă că totul s-a ANULAT. „Mi s-a transmis neoficial că PAS are deja un candidat, care anterior nu era disponibil”


Consilierul pe probleme de comerț în Secția Politică și Secția Operațiuni din cadrul Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Vasile Plămădeală, desemnat pe 23 februarie curent câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a aflat astăzi din presă că Parlamentul a anunțat un nou concurs.

„A fost lansat un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de director al ANRE. Decizia respectivă a fost adoptată în cadrul ședinței de astăzi, 12 aprilie, a Comisiei economie, buget și finanțe. Potrivit regulamentului concursului, candidatul trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic. Acesta trebuie să dețină o experiență de lucru de cel puțin 10 ani în unul dintre domeniile menționate, dintre care minim trei ani în funcții de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE. Data-limită de depunere a dosarelor este 19 mai 2023”, se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Vasile Plămădeală susține că a câștigat concursul precedent și aștepta să fie deja numit de Parlament.

„Am participat la concursul public de ocupare a funcției de director ANRE, care a fost lansat de Comisia economie buget și finanțe (CEB) a Parlamentului în toamna anului 2022. Pe 9 noiembrie 2022, CEB a publicat lista candidaților care au fost admiși la proba interviului, iar pe 23 februarie 2023 a avut loc interviul propriu-zis. În urma acestuia, am acumulat punctajul maxim, iar candidatura mea a fost propusă plenului Parlamentului. Pe 3 martie, am participat la o ședință cu fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), iar ulterior au început să se întâmple lucruri ciudate. Pe 6 martie, am fost contactat de reprezentanții CEB, care mi-au comunicat ca nu voi fi votat de majoritatea parlamentara a PAS, deoarece nu întrunesc criteriile de eligibilitate. Mai exact, pentru că nu aș fi deținut cel puțin trei ani o funcție publică de conducere. Asta în condițiile în care CEB m-a admis la proba de interviu și a constatat că întrunesc cerințele înaintate”, scrie Plămădeală într-o postare pe Facebook.

De asemenea, acesta amintește că și în aprilie 2022 a participat la un concurs similar, iar atunci a fost selectat drept candidatul nr. 2 pentru funcția de director ANRE și înaintat plenului Parlamentului.

„De fiecare dată am fost întrebat despre experiența pe care o am. În cei nouă ani de activitate la Delegația UE, am coordonat și gestionat activitatea experților ce activează în proiectele finanțate de UE, inclusiv EU HLA, DCFTA Communication and visibility, EUBAM etc. În total, dețin 15 ani de experiență de muncă. Aceste argumente au fost acceptate fără comentarii și în ambele cazuri am fost considerat eligibil pentru a participa la concurs”.

Plămădeală pretinde că, neoficial, i s-a spus să se retragă din concursul pe care l-a câștigat.

„Mi s-a transmis neoficial că majoritatea parlamentară ar avea un candidat pentru aceasta poziție, care la etapa concursului nu era disponibil pentru participare. Mi-au fost făcute aluzii că ar fi bine să mă retrag din concurs. Am anunțat că nu mă voi retrage și am solicitat formalizarea deciziilor care urmează să fie luate. Din păcate, experiența mea personală dă dovadă de faptul că clasa politică nu este gata să accepte schimbarea adevărată, iar îndemnurile către cetățenii R. Moldova cu experiență în instituții internaționale de a pune umărul și a fortifica instituțiile statului poartă un caracter declarativ. De peste zece ani lucrez pentru a aduce R. Moldova mai aproape de UE, dar se pare că nu o voi putea face în calitate de funcționar de stat”, a conchis Vasile Plămădeală.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md