04:37:42 25.03.2019
 
Stiri

Compania „Siemens” ar putea deschide un Centru Pilot de CERCETARE și dezvoltare a rețelelor energetice în R. Moldova.

Economie 20.10.2018 17:45 Vizualizări1301 Autor: Ziarul National
Compania „Siemens” ar putea deschide un Centru Pilot de CERCETARE și dezvoltare a rețelelor energetice în R. Moldova.

Compania „Siemens” ar putea investi în dezvoltarea și implementa tehnologiilor performante în sectorul energetic al R. Moldova. Acest subiect a fost abordat de ministruli Economiei și Infrastructurii (MEI), Chiril Gaburici și noul președinte al companiei „Siemens” din România, Cristian Secosan.

„Reabilitarea celor 14 stații de transformare de pe întreg teritoriulR. Moldova, cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, va însemna o nouă etapă pentru calitatea alimentării consumatorilor cu energie. Vă invit să creați un Centru Pilot de cercetare și dezvoltare (R&D) a rețelelor energetice în R. Moldova”, a menționat Gaburici.

Președintele „Siemens” România a asigurat că parteneriatul cu țara noastră privind proiectele de reabilitare a sistemului energetic, constituie o oportunitate de extindere a companiei pe piața din R. Moldova.

În cadrul ședinței, oficialii au discutat și despre realizarea altor proiecte energetice. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că potrivit standardelor europene, R. Moldova implementează proiectele privind utilizarea energiei regenerabile și asigurarea securității energetice.

De asemenea, Chiril Gaburici a accentuat că este deschis pentru inițiative noi de conlucrare pe domeniul energetic și cele de activitate a „Siemens”, precum și, apreciază companiile mari care vin cu inițiative de extindere pe piețe noi, cu proiecte de anvergură.

Compania „Siemens” România, subsidiară a multinaționalei germane cu același nume, are o vechime de activitate de 113 ani în România și numără, în prezent, circa 1600 angajați în 10 orașe, având 4 fabrici și 4 centre globale de cercetare – dezvoltare. Pe plan mondial, „Siemens” și filialele sale numără aproximativ 480 000 de angajați în peste 190 de țări. Din 2017, Siemens SRL a preluat și coordonat activitățile de vânzare ale grupului german în R. Moldova. Compania are patru direcții strategice de dezvoltare: electrificare, automatizare, digitalizare și sănătate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2019 09:51 Nicolae Negru Alegerile s-au încheiat, dar campania...

18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce coaliție de guvernare credeți că va fi formată în R. Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md