14:13:02 19.10.2019
 
Stiri

Compania „Control Y Montajes Industriales CYMI” SA, scrisoare pentru premierul Maia Sandu. Spaniolii sunt gata să INVESTEASCĂ 1,5 miliarde de lei pentru construcția GAZODUCTULUI Ungheni – Chișinău

Economie 23.09.2019 17:10 Vizualizări818 Autor: Ziarul National
Compania „Control Y Montajes Industriales CYMI” SA, scrisoare pentru premierul Maia Sandu. Spaniolii sunt gata să INVESTEASCĂ 1,5 miliarde de lei pentru construcția GAZODUCTULUI Ungheni – Chișinău

Compania spaniolă „CONTROL Y MONTAJES INDUSTRIALES CYMI” SA (CYMI SA) este gata să investească 1,5 miliarde de lei pentru construcția Gazoductului Ungheni – Chișinău. Spaniolii de la CYMI SA au trimis o scrisoare premierului Maia Sandu, în care prezintă oferta, dar și în care reclamă faptul că s-ar pune piedici să participe la construcția gazoductului strategic pentru R. Moldova.

Directorul „CYMI” SA, M. Rodriguez, o informează pe Maia Sandu că firma este înregistrată la Madrid, Spania, și are o experiență bogată în construcția civilă, mecanică și electrică a conductelor de petrol și gaze, cu reprezentare pe toate continentele. Rodriguez spun că cifra de afaceri este mai mare de 400 de milioane de euro, transmite infoMarket.md.

Compania spaniolă a participat, începând din 2018, la toate ofertele lansate de „Vestmoldtransgaz”s SRL, înregistrată în Moldova și filiala companiei Transgaz SA – România, pentru construirea conductei Ungheni-Chișinău.

„Din păcate, poziția noastră a fost ignorată de „Vestmoldtransgaz” SRL și „Transgaz” România și am început procedura de soluționare a litigiilor în instanțele din R. Moldova. Compania „CYMI” SA are preocupări legitime cu privire la corectitudinea și legalitatea procedurilor de achiziții; transparența deciziilor prin ignorarea și ne invitarea la faza negocierilor directe; respingerea garanțiilor financiare emise de o bancă internațională cu rating AAA. Mai mult, „Vestmoldtransgaz” SRL a anunțat semnarea contractelor pentru toate cele 7 loturi la sfârșitul lunii aprilie 2019, dar avansurile până acum au fost practic inexistente”, se arată în scrisoarea lui Rodriguez către premierul Maia Sandu.

În același timp, Rodriguez susține că, în ciuda disputelor existente, compania pe care o conduce își reiterează disponibilitatea și promptitudinea de a prelua întregul proiect și de a construi conducta Ungheni-Chișinău, cu resurse umane și tehnice proprii într-un timp cât mai scurt posibil.

„Înțelegem că securitatea energetică și diversificarea surselor de energie pentru R. Moldova este crucială acum”, susține spaniolul.

Astfel, M. Rodriguez a mai adăugat că este pregătit să viziteze R. Moldova, pentru a oferi clarificări suplimentare, dacă este nevoie și pentru a arăta capacitatea „CYMI” SA de a participa și implementa proiecte infrastructurale în sectoarele energiei sau transporturilor, subliniază InfoMarket.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2019 09:08 Nicolae Negru Geopolitica dus-întors sau de ce să n...

14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md