16:51:20 27.01.2021
 
Stiri

Comisia economie, buget și finanțe a APROBAT conceptul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, inclusiv „șmecheria” cu țigări prin care bugetul va pierde anual 160 de milioane de lei

Actualitate 02.12.2020 15:17 Vizualizări814 Autor: Ziarul National
Comisia economie, buget și finanțe a APROBAT conceptul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, inclusiv „șmecheria” cu țigări prin care bugetul va pierde anual 160 de milioane de lei


Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, conceptul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, deși formațiunile de dreapta au criticat documentul propus de Guvernul Chicu. În speță e vorba de schema cu țigări, prin care bugetul de stat va fi prejudiciat cu cel puțin 160 de milioane de lei anual, afirmă opoziția.

Citește și: DOC // INTERESE: Politica bugetar-fiscală a lui Chicu și interesele deputatului Nichiforciuc. „Statul pierde zeci de milioane de lei”

„Documentul a fost elaborat de către Guvern, ținându-se cont de situația epidemiologică existentă la nivel național și internațional, dar și de condițiile climaterice nefavorabile și, respectiv, de necesitatea susținerii mai multor domenii economice, sectorului agroindustrial și populației”, se arată în nota informativă a proiectului.

Citește și: DOC // Costul „ȘMECHERIEI” cu țigări, infiltrată în proiectul politicii fiscale, ar fi de 160 de MILIOANE de lei. „Data trecută, „șmecheria” a fost înaintată de un deputat, dar de această dată Guvernul a decis să meargă cu această propunere-SURPRIZĂ”

Potrivit autorilor, documentul „reflectă soluțiile optime de racordare la condițiile existente” și conține atât măsuri de diminuare a presiunii fiscale, cât și mecanisme noi de subvenționare, în vederea susținerii relansării economice.

Citește și: Partidul Maiei Sandu îi cere Guvernului să RETRAGĂ IMEDIAT proiectul legii bugetului și cel al politicii fiscale: „Guvernarea lui Dodon încearcă să BOȚEASCĂ aceste documente, ca să nu iasă la iveală toate SCHEMELE”

„Majoritatea propunerilor reflectate în proiect sunt așteptate și solicitate de mediul de afaceri”, susține Guvernul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md