02:52:26 05.03.2021
 
Stiri

CINISM // După ce a lăsat-o pe Maia Sandu fără SIS, Dodon optează pentru „ÎNTĂRIREA” atribuțiilor șefului statului: „Proiectul PSRM nu scoate SIS din subordinea președintelui. Președintele nu trebuie să fie de formă, am trecut prin asta”

Actualitate 04.12.2020 14:29 Vizualizări1868 Autor: Ziarul National
CINISM // După ce a lăsat-o pe Maia Sandu fără SIS, Dodon optează pentru „ÎNTĂRIREA” atribuțiilor șefului statului: „Proiectul PSRM nu scoate SIS din subordinea președintelui. Președintele nu trebuie să fie de formă, am trecut prin asta” Andrei Mardare/Facebook


Vara trecută a insistat ca Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să treacă în subordinea Președinției, iar acum, după ce Parlamentul a trecut ieri instituția în subordinea Legislativului, Igor Dodon susține că „nu s-a întâmplat nimic”. Mai mult, acesta afirmă că optează pentru întărirea atribuțiilor președintelui, după ce a lăsat-o pe Maia Sandu fără dreptul de a coordona activitatea SIS.

„Eu optez pentru întărirea atribuțiilor președintelui. Sunt împotriva ca președintele să fie o persoană de formă. Eu am trecut prin această experiență. Parlamentul este o ramură a puterii, iar aleșii poporului au inițiative pe care le votează. În ultimele luni, în Parlament au fost înregistrate mai multe inițiative. Apropo, e vorba de o inițiativă înregistrată de Lilian Carp și Iurie Reniță. Ei au cerut scoaterea SIS și a Serviciului Pază și Protecție de Stat din subordinea președintelui. Ulterior a apărut un alt proiect de lege, înaintat de socialiști, prin care se propune ca SPPS să rămână la președinte. Eu sunt de acord cu asta. Tot timpul a fost așa, doar pe timpul lui Plahotniuc a fost în subordinea Guvernului”, a menționat astăzi Dodon.

Mai mult, președintele în exercițiu spune că proiectul socialiștilor „nu scoate SIS din subordinea președintelui”.

„Am văzut discuții și declarații disperate. SIS-ul rămâne în subordine dublă – la președinte și la Parlament. Șeful SIS-ului va fi numit în continuare de Parlament. Unicul lucru care s-a schimba e că vicedirectorul SIS nu mai este numit de către președinte, dar de Parlament. Care e problema? Dacă eu doream să promovez pe cineva în funcția de vicedirector, atunci semnam astăzi decretul. Ieri Parlamentului mi-a luat acest drept. Care e problema? Nimeni nu vrea să schimbe șeful de la SIS. Esaulenco a fost numit cu voturile PSRM și „ACUM”. Acest conducător poate să înainteze acum un vicedirector. Poate să mi-l înainteze mie acum și eu să semnez, dar eu nu vreau să profit de asta. Să nu spună că mi-am pus omul meu. SIS e sub control parlamentar și raportează și președintelui”, a punctat Dodon, fără să explice de ce în 2019 a condiționat trecerea SIS în subordinea Președinției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 04.12.2020 15:20

Asta nu-i cinism - este esenta lui - putred, las, lacom, ipocrit, minciunos si tradator.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md