05:17:36 24.02.2020
 
Stiri

Chișinăul RENUNȚĂ, după zece zile, la regimul impus la trecerea frontierei moldo-ucrainene pentru mașinile înmatriculate în Transnistria: Nu mai au nevoie de numere neutre

Economie 20.01.2020 15:32 Vizualizări1153 Autor: Ziarul National
Chișinăul RENUNȚĂ, după zece zile, la regimul impus la trecerea frontierei moldo-ucrainene pentru mașinile înmatriculate în Transnistria: Nu mai au nevoie de numere neutre


Autoritățile de la Chișinău au suspendat, începând cu data de 20 ianuarie curent, regimul de testare la trecerea frontierei de stat moldo-ucrainene pentru automobilele înmatriculate în stânga Nistrului.

Regimul fusese introdus pe 10 ianuarie și presupunea anularea facilităților acordate anterior pentru șoferii din Transnistria, care urmau să-și perfecteze deja acte eliberate în R. Moldova pentru a putea trece frontiera și a accede în traficul internațional.

„Informația colectată de către organele de resort pe parcursul ultimelor 10 zile va fi analizată sub aspectul cererii pentru călătorii în Ucraina și a celei pentru înmatriculare cu plăcuțe „neutre” din partea locuitorilor regiunii transnistrene. Deciziile ulterioare vor fi luate în baza analizei efectuate și vor fi comunicate public”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului pentru Politici de Reintegrare.

CITIȚI și DOC // Tiraspolul INTERZICE tranzitarea teritoriului separatist pentru mașinile cu numere moldovenești, după ce șoferilor din stânga Nistrului li s-au cerut acte eliberate în R. Moldova

Pasul în spate al autorităților de la Chișinău vine după ce, vinerea trecută, așa-zisului minister de interne de la Tiraspol a anunțat că va interzice, începând cu 24 ianuarie curent, automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești să tranziteze și să treacă prin așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, drept „răspuns” la suspendarea de către autoritățile de la Chișinău, începând cu 10 ianuarie, a facilităților acordate anterior pentru șoferii din Transnistria.

Premierul Ion Chicu a declarat astăzi că testarea a fost aplicată după ce autoritățile de la Chișinău au fost notificate de către ucraineni că nu vor mai admite pe teritoriul lor, de la 1 aprilie curent, mașini cu numere de înmatriculare transnistrene.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md