23:02:03 29.09.2020
 
Stiri

DOC // Tiraspolul INTERZICE tranzitarea teritoriului separatist pentru mașinile cu numere moldovenești, după ce șoferilor din stânga Nistrului li s-au cerut acte eliberate în R. Moldova

Economie 17.01.2020 11:22 Vizualizări1556 Autor: Ziarul National
DOC // Tiraspolul INTERZICE tranzitarea teritoriului separatist pentru mașinile cu numere moldovenești, după ce șoferilor din stânga Nistrului li s-au cerut acte eliberate în R. Moldova


Regimul separatist de la Tiraspol va interzice, începând cu 24 ianuarie curent, automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești să tranziteze și să treacă prin așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina.

Un comunicat al așa-zisului minister de interne de la Tiraspol arată că această decizie este un „răspuns” la suspendarea de către autoritățile de la Chișinău, începând cu 10 ianuarie, a facilităților acordate anterior pentru șoferii din Transnistria care au deja nevoie de acte eliberate în R. Moldova pentru a accede în traficul internațional.

„Membrii procesului de negocieri în formatul „5+2” au fost anunțați că, în conformitate cu decizia consiliului de securitate a republicii moldovenești nistrene, din 24 ianuarie vor fi introduse, în semn de răspuns, restricții de traversare a frontierei Transnistriei cu Ucraina, pentru toate tipurile de transport înregistrate în Republica Moldova și conduse de locuitorii care dețin permis de conducere moldovenesc”, cităm din comunicatul așa-numitelor autorități transnistrene.

Menționăm că, acum două zile, Biroul pentru Politici de Reintegrare de la Chișinău anunța că, începând cu data de 10 ianuarie, a fost sistată aplicarea excepției temporare privind măsurile de control pentru autoturismele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

„Această măsură se desfășoară în vederea evaluării eficienței funcționalității punctelor de înregristrare a mijloacelor de transport din or. Tiraspol și or. Râbnița și înmatriculării autovehiculelor din Transnistria la Agenția Proprietății Publice, precum și întru informarea cetățenilor despre necesitatea înregistrării corespunzătoare a unităților de transport din proprietatea acestora și a obținerii plăcilor de înmatriculare „neutre”, precum și a certificatelor de înregistrare și a permiselor de conducere de modelul stabilit”, anunțau autoritățile de la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md