14:24:48 19.05.2024
Stiri

Chirtoacă DEZVĂLUIE cum a ajuns Năstase „să aibă case la Frankfurt și în Codru, dar și în Spania”, după afacerea „Air Moldova”: „A zis că e ONORABIL să câștigi 7 000 000 de euro”

Partide/Comunicate 19.01.2019 12:55 Vizualizări10474 Autor: Ziarul National
Chirtoacă DEZVĂLUIE cum a ajuns Năstase „să aibă case la Frankfurt și în Codru, dar și în Spania”, după afacerea „Air Moldova”: „A zis că e ONORABIL să câștigi 7 000 000 de euro”


Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, continuă războiul declarațiilor cu liderii Blocului „ACUM”, Andrei Năstase și Maia Sandu, după ce ultimii au atacat din nou liberalii la emisiunile la care au participat.

Într-o postare lungă pe Facebook, Chirtoacă a dezvăluit din ce bani și-a făcut averile Năstase și a acuzat că liderii PPDA și PAS nu și-au dorit niciodată ca PL să fie parte a Blocului „ACUM”.

„Aderarea PL-ului la blocul „ACUM” a fost inițiată de mine și a fost agreata cu partenerii europeni, atât ai noștri, cât și ai ACUM (lucru de care Sandu și Năstase știu foarte bine). Deși a existat opoziție în partid, decizia PL a fost luată democratic, în favoarea blocului „ACUM”, pe 16 decembrie. De altfel, PLDM a luat o decizie similară pe 9 decembrie, după o tentativă eșuată în noiembrie. Cu ei nu a fost nicio problemă de a fi acceptați în ACUM, până la urmă. Pe 24 decembrie 2018, „ACUM” a inventat o pretinsă „întârziere” a PL și a respins astfel participarea PL-ului în bloc, distrugând unitatea opoziției proeuropene și unioniste”, scrie Chirtoacă pe rețeaua de socializare.

Potrivit lui Chirtoacă, au urmat o serie „de minciuni și insulte” din partea blocului „ACUM”. „Cu toate acestea, la sfârșit de decembrie, PL a propus ca în circumscripții să aibă loc o susținere reciprocă a candidaților proeuropeni și unioniști, astfel încât să se înregistreze și să rămână în cursa un singur candidat, cotat cu cele mai mari șanse: „Până astăzi, de la „ACUM” nu a venit niciun răspuns”.

Acesta oferă detalii și de la o reuniune cu participarea PAS, PPDA, PLDM și PL, care a avut loc la 17 ianuarie curent. La această întâlnire au participat și „interlocutori de nivel internațional”, afirmă Chirtoacă.

„Maia Sandu a lipsit, iar Andrei Năstase a venit cu peste 20 de minute întârziere. Astfel, au ieșit la suprafață următoarele lucruri: Andrei Năstase a spus despre PL, citez: „pe 21 decembrie, PL a întârziat 3 ore cu depunerea dosarelor, pentru că la 21 decembrie, ora 18:00, lucrările comisiei au fost închise, iar dosarele au venit abia la ora 20:54”. Apoi, peste o jumătate de oră, Năstase a schimbat declarația: „să vă spun așa cum a fost. Nici nu am vrut să discutam cu PL, pentru că nu vedeam finalitate”. „ACUM ” a arătat clar că ei sunt cei care au scindat opoziția și au distrus unitatea ei”, afirmă politicianul.

În postarea sa, Chirtoacă a vorbit și despre cum s-ar fi îmbogățit Năstase și nașul său. „Andrei Năstase, criticând privatizarea recentă de către regim a companiei „Air Moldova”, s-a dat de gol și a recunoscut că, în anul 2001 și după, a fost implicat în prima încercare de privatizare a „Air Moldova”, când, fiind împreună cu Victor Topa, au procurat 49% din acțiunile acestei companii sub paravanul unei firme germane (la fel ca și firmele fondatoare ale „JurnalTV”). L-au mințit atunci pe Voronin cu privire la niște pretinse investiții germane și avioane noi pentru „Air Moldova”. Andrei Năstase era pe atunci și vicedirector al „Air Moldova”, numit acolo de nașul său Topa, care era Ministru al Transporturilor. Escrocheria a fost deconspirată și anulată de Voronin. Andrei Năstase, în calitate de avocat în proces, și nașul său de cununie, Victor Țopa, au mers în judecată, au ajuns la CEDO și au câștigat 7 milioane de EURO, achitate din bugetul nostru, de pe spatele cetățenilor R. Moldova, pe care i-au pus în buzunar. De acolo casele și traiul lor la Frankfurt și vila de la Codru, și vila de pe malul mării din Spania, și banii pentru de toate etc. Inițial, în discuție, Năstase a pretins ca este vorba de o companie germană, pentru ca după câteva minute să recunoască că a fost afacerea lui și a nașului sau de cununie, Victor Țopa, Andrei Năstase spunând: „doar este onorabil să câștigi la CEDO 7 milioane de EURO”. Interlocutorii l-au întrebat: „Domnule Năstase, chiar 7 milioane de EURO?”.

Andrei Năstase a recunoscut că a luat decizia de a protesta alături de Usatîi și Dodon, în 2015 și 2016, a descris și modul în care acest lucru a fost făcut, de unde rezultă că este gata să se alieze din nou cu Dodon, după alegerile din 24 februarie curent”, a mai adăugat Chirtoacă.

Vedeți mai jos postarea integrală:


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md