23:34:42 19.04.2024
Stiri

Cele mai bune METODE de a fi activ la birou

Știri 14.02.2015 09:21 Vizualizări2752 Autor: Ziarul National
Cele mai bune METODE de a fi activ la birou sursa: lyla.ro


Opt ore, zece ore, uneori chiar mai mult. Programul de muncă al omului modern variază în funcţie de job, de şef, de activitate, dar şi de eficiența fiecăruia în parte. Însă, indiferent de orele petrecute la serviciu, este esenţial să ne păstrăm sănătatea fizică şi psihică, mereu interdependente.

Deşi părerile sunt împărţite, medicii ne atrag atenţia că „principalul inamic” la locul de muncă este biroul şi scaunul (nu şeful).

„Statul jos este noul fumat”, a declarat prof. dr. James Levine, specialist în endocrinologie la renumita clinică Mayo din SUA. Acesta a coordonat un studiu efectuat la o companie din Minneapolis. Levine a „antrenat” 18 dintre angajaţi să fie mai activi la locul de muncă. După şase luni, cei 18 au slăbit, cumulat, 67,5 kilograme. Iar acesta este doar unul dintre rezultatele pozitive obţinute, constatările studiului urmând să fie publicate abia în luna mai a acestui an, scrie „New York Times”.

Până atunci, iată câteva „ponturi” pentru a fi activ la locul de muncă.

1 Stai la birou într-o poziţie corectă

Asiguraţi-va că tastatura şi mouse-ul sunt la o înălţime şi o distanţă faţă de corp care vă permite să păstraţi încheieturile drepte şi coatele apropiate de corp.

Totodată, poziţia corectă la birou trebuie să respecte regula 90-90-90, potrivit medicului chiropractician Jason Queiros. Cu alte cuvinte, tălpile să stea în totalitate pe podea, iar genunchii şi şoldurile să fie îndoite în unghiuri de 90 de grade.

2 Urcaţi pe scări

Deşi este mult mai comod liftul, urcaţi mai bine scările. Potrivit lyla.ro, puteţi evita să va îngrăşaţi un kilogram pe an dacă urcaţi câteva etaje la muncă, în loc să luaţi liftul.

3 Staţi pe o „bilă”

Renunţaţi ocazional la scaunul de birou şi aşezaţi-va pe un taburet în formă de bilă, de tipul mingilor folosite în sălile de fitness. Astfel, corpul va stă uşor în tensiune încercând să-şi menţină echilibrul, lucrând musculatura în timp ce lucraţi. Asiguraţi-va, totuşi, că bila este suficient de tare pentru a permite corpului să-şi menţină poziţia corectă explicată mai sus.

4 Renunţaţi la e-mail

Nu în totalitate, evident, dar dacă tot trebuie să vă informaţi un coleg cu privire la o anume chestiune, deplasaţi-va până la biroul lui în loc să îi trimiteţi un e-mail.

5 La plimbare, la şedinţă

Într-adevăr, dacă şedinţa necesită prezenţa unui număr mare de oameni, acest pont nu poate fi pus în aplicare. Totuşi, atunci când şedinţa se desfăşoară între doi-trei oameni, puteţi opta pentru o plimbare în aer liber. Astfel, vă veţi dezmorţi şi vă veţi oxigena organismul.

6 Întindeţi-vă

Nu este nevoie să alergaţi cinci kilometri în timpul pauzei de masă, este suficient să vă mişcaţi puţin şi des pentru a combate multe dintre efectele negative ale sedentarismului. Întinderile sunt una dintre metode.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md