Ceaiul care PREVINE CANCERUL ovarian
Consumul de ceai negru şi suc de portocale poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian.
Cercetătorii de la University of East England din Marea Britanie au studiat dietele a peste 170 de mii de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani şi au descoperit că cele al căror regim alimentar conţinea cantităţi mari de flavonoide, un tip de antioxidanţi găsit în ceai negru, vin roşu, mere şi citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.
Potrivit studiului, femeile care beau ceai negru în mod regulat, riscul a scăzut cu până la 31%, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul a scăzut cu 21%, scrie csid.ro.
Experţii consideră că flavonoidele oferă protecţie îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind inflamaţiile. Totuşi, medicii avertizează femeile să nu se bazeze exclusiv pe o dietă bogată în antioxidanţi şi să efectueze controale medicale regulate, mai ales în situaţia în care în familie au existat cazuri de cancer ovarian sau mamar.
Curând vom fi martorii unui eveniment unic în viață: ,,Va exploda înainte de luna septembrie"
Mascați ce imobilizează şi reţin persoane sau blochează maşini, în mai multe localități din R. Moldova. Poliția, mesaj pentru cetăţeni: ,,Securitatea dumneavoastră nu este în pericol"
INIŢIATIVĂ // Aeroportul Internațional Chișinău NU va putea fi privatizat: ,,Va fi corectată o nedreptate comisă în timpul guverărilor precedente"