18:01:42 21.08.2019
 
Stiri

Ce vrea să arate Moscova prin faptul că i-a chemat pe toți cei 35 de deputați socialiști în Federația Rusă

Politică 18.04.2019 09:02 Vizualizări1490 Autor: Ziarul National
Ce vrea să arate Moscova prin faptul că i-a chemat pe toți cei 35 de deputați socialiști în Federația Rusă TVR Moldova

Deputaţii socialişti au fost chemaţi în Duma de Stat din Rusia cu un singur scop: „Moscova a vrut să arate lumii întregi că fără ei nu poate să existe o majoritate parlamentară şi nicio decizie nu poate fi luată fără acordul Moscovei”.

Declaraţia a fost făcută, ieri-seară, de către fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Toţi deputaţii socialişti au plecat la Moscova, Dodon de trei ori pe săptămână, cred că nu reuşeşte nici să ajungă acasă să schimbe halatul prezidenţial. Dodon e numai la Moscova, toţi au plecat la Moscova, de ce credeţi că au plecat? Fiindcă Moscova a vrut să arate lumii întregi că fără ei nu poate să existe o majoritate şi nicio decizie nu poate fi luată fără acordul Moscovei. Vrea să demonstreze tuturor că, dacă vor linişte aici la frontiera cu NATO, trebuie să ţină cont de părerea lor. Moscova a demonstrat prin această chemare la picior, ştiţi cum fac dresorii, că poate să îi cheme să îi pună în orice poziţie pe socialişti şi pe Dodon oricând au ei nevoie şi că fără ei nu va fi nicio guvernare aici în Republica Moldova. Asta vrea Moscova să arate”, spune Şalaru.

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale nu crede că este posibil ca Blocul ACUM să bată palma cu socialiştii. „Eu nu îmi imaginez şi nu cred că Blocul ACUM va bate palma cu PSRM, şi nu cred că este posibil aşa ceva. Nu cred că Blocul ACUM poate să îl oprească pe Igor Dodon din activitatea lui şi să îl întoarcă de pe calea pe care a pornit. De aceea am declarat şi anterior şi poziţia noastră este că, dacă eu aş fi acolo, şi dacă noi am fi avut 26 de mandate, am fi respectat alegerea cetăţenilor care nu i-au dat majoritate parlamentară, s-ar fi retras în opoziţie şi le-ar fi recomandat celorlalte două partide să negocieze şi să guverneze”.

Fiind întrebat dacă ar fi periculoasă prezenţa PSRM-ului la guvenare, îndiferent de formula în care ar fi, Șalaru a răspuns afirmativ. „Fiindcă PRM-ul are nişte linii roşii impuse de la Moscova peste care nu poate trece: politica externă, Ministerul Apărării, SIS-ul, limba rusă, Ministerul de Interne şi aşa mai departe”.

Anatol Şalaru a mai declarat că, dacă Traian Băsescu ar fi politician în Republica Moldova, ar face din Igor Dodon proeuropean: „Noi în Republica Moldova nu avem politicieni de aşa calibru, Băsescu l-ar invita pe Igor Dodon la guvernare şi într-un an de zile nu ar mai fi socialist, Dodon ar fi proeuropean”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Polilogu 18.04.2019 12:13

Toate partidele apte sa formeze Parlamentul sunt partide STATALIST MOLDOVENESTI ! Unionistii au fost total EXCLUSI ! Ce spune asta ? SUPRAMAJORITAR SOCIETATEA este roasă din interior de HIMERA ”MARETIEI ” STATALITATII ! ESTE O BOALA FATALĂ!!! Auto întretinută, stimulată extern DAR FATALĂ !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md