08:24:06 23.09.2018
 
Stiri

Care vor fi PROBLEMELE lumii în următoarele decenii…

Actualitate 15.07.2017 20:01 Vizualizări2879 Autor: Ziarul National
Care vor fi PROBLEMELE lumii în următoarele decenii… Sursa: ziare.com

Care vor fi cele mai presante probleme de pe agenda globală în următorii 30 de ani? Este greu de prezis, însă tendinţele actuale ne oferă câteva indicii despre potenţialele probleme cu care se va confrunta lumea în următoarele decenii, potrivit BBC.

Îmbătrânirea populaţiei reprezintă una dintre problemele majore din viitor. Cu toate că speranţa de viaţă este mai ridicată ca oricând în istorie, este de aşteptat ca pe viitor persoanele care au peste 65 de ani să fie majoritare.

Dacă această ipoteza se confirmă, persoanele trecute de 65 de ani vor avea nevoie de asistenţa statelor, aspect ce va pune presiuni semnificative pe economiile naţionale. Unele state încearcă să contracareze acest proces de îmbătrânire a populaţiei prin primirea migranţilor, însă ratele sporului natural rămân pe un trend descendent în majoritatea regiunilor din lume.

Încălzirea globală va avea ca efect dispariţia unor aşezări urbane de pe faţa pământului. Miami, Veneţia sau câteva oraşe din Olanda s-au schimbat pe parcursul ultimilor ani din cauza creşterii graduale a nivelului mării.

Ca efect, unele dintre oraşele aflate pe ţărmul mărilor sau oceanelor ar putea să nu mai existe în următoarele decenii. Presiunea este deja foarte mare pe marile aglomeraţii urbane, din moment ce migraţia este un fenomen care a căpătat amploare. Dacă acest proces va continua, economiile globale are putea ceda presiunii.

Tensiunile geopolitice din ultimii ani au creat un echilibru fragil în sistemul internaţional. Acest aspect poate pune stabilitatea globală sub semnul întrebării în următorii ani.

Diminuarea resurselor naturale va reprezenta şi ea o problemă. Spre exemplu, China deţine cele mai mari resurse de metale rare, însă acestea vor fi epuizate în următoarele două decenii.

Sursa: ziare.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md