06:51:24 19.06.2024
Stiri

Obiceiuri care te ajută să SLĂBEȘTI și să nu mai ai probleme cu greutatea

Știri 10.05.2018 19:30 Vizualizări2335 Autor: Ziarul National
Obiceiuri care te ajută să SLĂBEȘTI și să nu mai ai probleme cu greutatea sursa: eva.ro


Cu cât începi mai repede să le pui în aplicare, cu atât va fi mai bine pentru sănătatea și silueta ta. Include aceste obiceiuri în rutina ta ca să slăbești și să-ți controlezi greutatea!

Este adevărat că odată cu înaintarea în vârstă și kilogramele în plus se dau jos mult mai greu. În general, la 20 de ani avem un metabolism mai alert, o musculatură tonifiată și suntem mult mai activi. Însă, odată ce trec anii începem să pierdem din masa musculară, iar slăbitul poate să devină mai dificil pentru unele persoane.

În unele cazuri, problemele cu greutatea vin încă din copilărie, astfel că există foarte multe persoane tinere, la 20 de ani, care poartă o luptă constantă cu kilogramele în plus. Alimentația proastă, stilul de viață haotic, schimbările hormonale și lipsa exercițiului fizic sunt câteva dintre motivele principale care își pun adânc amprenta asupra sănătății și siluetei.

Ca să slăbești și să nu mai ai mereu aceleași probleme cu greutatea, iată ce sfaturi oferă un nutriționist celebru pentru publicația today.com:

Taie caloriile „lichide”!

Evită băuturile îndulcite (sucuri carbogazoase, sucuri de fructe, lapte cu ciocolată) și ai mare grijă la consumul de alcool. Studiile arată că aproape 20% din aportul caloric provine din lichide. Iar aceste lichide nu se referă la apă sau ceaiuri neîndulcite care sunt esențiale pentru hidratare și o digestie bună, ci la sucuri carbogazoase îndulcite, bere, cafea cu frișcă și arome, ice tea, băuturi energizante și sucuri naturale din comerț.

Toate aceste băuturi aduc doar calorii fără substanțe nutritive, favorizând creșterea în greutate.

Astfel că, chiar dacă ai impresia ca mănânci foarte puțin, dar obișnuiești să consumi aceste băuturi, atunci știi de unde vin caloriile.

Taie cuvântul „dietă” din viața ta!

Acest cuvânt este de cele mai multe ori asociat cu o senzație permanentă de foame și frustrare generată de eșec sau abandonul unui regim dietetic. Numeroși specialiști susțin că ar fi de preferat să scapi de acest cuvânt, deoarece dietele nu funcționează pe termen lung. Ba mai mult, un studiu apărut în 2018 arată că dieta și săritul peste mese nu ajută la menținerea unei greutăți corporale normale.

Cu cât ții mai des dietă, cu atât îți încetinești mai rău metabolismul, iar acest lucru va cauza o luptă permanentă cu kilogramele în plus.

Nu te baza pe cântar

Obsesia de a te cântări nu te ajută deloc în demersul tău și nici nu este deloc relevant acel număr pentru sănătatea ta. Potrivit nutriționistului, cântarul îți scrie un număr, însă aici intră mușchi, apă, grăsimi, oase, iar acest calcul nu spune absolut nimic despre sănătatea ta. Și asta e cea mai importantă! De asemenea, din cauza cântarului și a unui număr afișat pe el, mulți tineri ajung să fie obsedați de un anumit număr de kilograme.

Prin urmare, specialistul consideră că cea mai bună metodă de a urmări progresul este prin folosirea unui centimetru cu ajutorul căruia să măsori talia. Acesta este cel mai bun indicator pentru sănătatea și silueta ta.

Concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate!

După ce ai scăpat de obsesia legată de un anumit număr pe care vrei să-l vezi inscripționat pe cântar, este vremea să încetezi să te torturezi calculând zilnic calorii. Acest obicei nu funcționează pe termen lung și este deosebit de obositor, deoarece nu toate caloriile sunt identice, după cum explică un medic citat de NBCNews.com

„Caloriile dintr-o negresă nu sunt aceleași cu caloriile dintr-o varză și nu generează același răspuns în corp. Dar noi le calculăm la fel, ceea ce este complet greșit. Totul ține de modul în care reacționează sistemul nostru hormonal la aceste calorii. Iar răspunsul este complet diferit, în funcție de alimentele pe care le consumăm”, explică dr. Jason Fung.

Prin urmare, nu calcularea caloriilor și reducerea lor te poate ajuta să slăbești și să te menții la greutatea normală, ci atenția acordată alegerilor alimentare pe care le faci. Nu toate caloriile sunt la fel, prin urmare este mult mai important să ai un plan alimentar simplu cu alimente integrale și proaspete, evitând tot ceea ce este procesat.

Acest plan va funcționa pe termen lung, având grijă și de siluetă, dar și de sănătatea ta!

Sportul nu face minuni dacă mănânci prost

Pentru că sportul e la fel de important precum o alimentație sănătoasă, specialistul atrage atenția că doar asociate pot să se transforme într-o armă puternică care protejează sănătatea și te ajută să ai o greutate normală. În tinerețe, corpul iartă multe greșeli pe care le facem, însă dacă îți formezi de atunci obiceiul de a include sportul în rutina ta, vei avea numai de câștigat la o vârstă matură. Acest obicei rămâne înrădăcinat și te ajută pe toate planurile!

Setează obiective pe termen lung

Un studiu apărut în 2012 arată că obiceiurile alimentare din tinerețe își pun adânc amprenta asupra sănătății tale la o vârstă matură. De aceea este foarte important să te asiguri că mănânci multe legume și fructe, alegi proteine slabe (gătite simplu și fără prăjeli) și incluzi grăsimile bune și cerealele integrale în alimentația zilnică. În plus, ia-o mai ușor cu alcoolul și asigură-te că ești mai mult în mișcare decât așezat, iar organismul te va răsplăti mai târziu pentru aceste obiceiuri bune.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md