02:41:47 18.08.2019
 
Stiri

Candu, despre poziția Blocului „ACUM” vizavi de referendumul cu privire la reducerea numărului de deputați: „E blocul ȘOMERILOR, cărora nu le place să muncească și vor un Parlament cu 101 locuri”

Politică 22.01.2019 14:00 Vizualizări1662 Autor: Ziarul National
Candu, despre poziția Blocului „ACUM” vizavi de referendumul cu privire la reducerea numărului de deputați: „E blocul ȘOMERILOR, cărora nu le place să muncească și vor un Parlament cu 101 locuri” privesc.eu

Președintele Parlamentului și vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Andrian Candu, se arată indignat că reprezentanții Blocului „ACUM” îndeamnă cetățenii să boicoteze referendumului cu privire la reducerea numărului de deputați până la 61, care va avea loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare din 24 februarie curent.

„Aș vrea să fac câteva precizări și să dezvolt câteva subiecte, să reiterez care este scopul referendumului. Ideea este că vrem să ne consultăm cu cetățenii dacă este bine sau nu ca Parlamentul R. Moldova să aibă 61 de deputați în loc de 101. Adică, să reducem numărul deputaților, ca Parlamentul să fie mai eficient și mai puțin costisitor. Al doilea subiect ține de faptul ca deputaților care au trădat interesele cetățenilor să li se poată retrage mandatul, fiind revocați din funcție”, a declarat astăzi Candu, în cadrul briefingului de la sediul PD.

Potrivit acestuia, este „stranie” abordarea reprezentanților Blocului „ACUM”, care anterior au colectat semnături în vederea reducerii numărului deputaților.

„Cei din Blocul ACUM nu fac altceva decât să ceară cetățenilor să boicoteze referendumul și să nu participe la acest referendum consultativ. Să înțelegem că iar a fost un fals ceea ce manipulau și speculau? Când erau sinceri cei de la Blocul „ACUM” cu cetățenii? Să înțelegem că Maia Sandu și Andrei Năstase sunt împotriva acestei idei?”, a întrebat spicherul.

Candu a criticat reprezentanții opoziției și pentru că ar îndemna comunitatea internațională să nu recunoască alegerile parlamentare, pe motiv că acestea vor fi fraudate. „Este un bloc al șomerilor cărora nu le place să muncească, dar vor un Parlament cu 101 locuri. Reprezentanții opoziției caută scuze, deoarece vor pierde aceste alegeri. Ei sunt niște pierzători și înțeleg acest lucru. Ei nu aduc niciun fel de probe că alegerile vor fi fraudate. Vedem ce spun acum la București, la o masă rotundă organizată într-un hotel de lux”, a adăugat președintele Parlamentului, cu referire la o dezbatere organizată de Fundația Universitară a Mării Negre, cu participarea Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase.

Sursa citată s-a referit și la cea de-a două chestiune scoasă la referendum - revocarea deputaților. „Vreau să vă amintesc că, atunci când noi promovam ideea că să existe circumscripții uninominale, am lansat și inițiativa retragerii mandatelor deputaților care trădează interesele alegătorilor. Atunci am fost acuzați de reprezentanții opoziției că vrem să impunem ceva fără să consultăm populația. Și acum, când am venit să consultăm cetățenii, cei din Blocul „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase, nu fac altceva decât să ceară cetățenilor să nu participe la referendum. De asemenea, se aud voci din partea opoziției că partenerii noștri europeni nu vor fi de acord cu retragerea mandatului deputaților. Dacă după acest referendum va fi clar că ideea este susținută de cetățenii R. Moldova, atunci noi, imediat, vom consulta Comisia de la Veneția și vom promova voința cetățenilor”, a conchis acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

timofei 22.01.2019 15:39

blocul acum au demonstrat in 3 ani ca sunt buni numai de latrat si de facut showuri politice, dar sa conduci o tara inseamna cu totul altceva!

Andrei Bunu 22.01.2019 15:53

Ho-o-o, potailor. Faceti o comparatie cu tarile civilizate si veti descoperi ca proportional cu numarul populatiei (Letonia, Lituania, Estonia), 101 deputati este un numar optimal. Ca doar nu suntem Luxemburg care are o populatie de 500000 locuitori si 51 de deputati in Parlament.A-a, daca vreti sa va comparati cu regimurile totalitare din Africa, atunci se pare ca si Parlamentul pentru voi este in plus. Mai uitat-va in jur, inainte sa faceti Referendumuri, doar nu suntem atati de bogati ca sa aruncam banii in vant.

Dragos 22.01.2019 17:51

Culmea e ca Nastase singur cu doi ani in urma ulra ca vrea reducerea numarului deputatilor

p.u Kakandu 23.01.2019 14:07

Nu numarul de deputati trebuie de micsorat, ci alocațiile pu parlamentari. N.B. Se va micșora nr. de deputati, iar alocatiile vor ramine aceleași sau chiar se vor mari. Iată asta reforma !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md