19:33:58 21.07.2024
Stiri

BRUXELLES // Ursula von der Leyen salută deschiderea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina, iar Roberta Metsola vorbește despre „viitorul nostru comun”: „Cale plină de oportunități imense pentru R. Moldova și Ucraina”

Actualitate 25.06.2024 12:19 Vizualizări993 Autor: Ziarul National
BRUXELLES // Ursula von der Leyen salută deschiderea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina, iar Roberta Metsola vorbește despre „viitorul nostru comun”: „Cale plină de oportunități imense pentru R. Moldova și Ucraina” Parlamentul European


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat marți, într-un mesaj video, deschiderea oficială, la Luxemburg, a negocierilor de aderare cu Ucraina și cu Republica Moldova.

„Este o veste foarte bună faptul că astăzi Uniunea Europeană deschide negocierile de aderare cu Ucraina și R. Moldova. Ne aflăm în pragul unui moment semnificativ și transformator pentru aceste două țări și pentru Uniunea noastră și celebrăm valorile și principiile care ne unesc. UE a fost întotdeauna mai mult decât o uniune politică și economică. Ea este o mărturie a aspirației noastre colective pentru pace, securitate, democrație și prosperitate”, a declarat șefa Comisiei Europene.

Potrivit Ursulei von der Leyen, popoarele din Ucraina și R. Moldova și-au demonstrat „angajamentul și hotărârea de neclintit” de a face parte din acest proiect și au începur „reforme ample”, chiar „și pe timp de război și tulburări”.

„Negocierile de aderare sunt menite să pregătească candidații pentru responsabilitățile de membru. Acesta este motivul pentru care nu există scurtături. Ne angajăm în aceste negocieri într-un spirit puternic de deschidere, implicare și angajament. Calea care ne așteaptă va fi plină de provocări. Dar este, de asemenea, plină de oportunități imense pentru Moldova și Ucraina – precum și pentru întreaga noastră Uniune. Împreună, putem făuri o Europă mai mare, mai dinamică și mai orientată spre viitor. Așadar, vă doresc un început foarte reușit al negocierilor de aderare”, a arătat Ursula von der Leyen.
CITIȚI și Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, la Luxemburg: „Prima Conferință Interguvernamentală reprezintă momentul solemn de începere a negocierilor de aderare – un moment istoric pentru republica noastră”

Și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a salutat debutul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina.

„Astăzi începem negocierile cu Ucraina și R. Moldova în vederea aderării. Acesta este un moment important care ne întărește, care ne unește ca o familie. Viitorul nostru comun începe acum”, a scris Metsola pe platforma X.


Conferința interguvernamentală Republica Moldova - Uniunea Europeană va avea loc în seara zilei de astăzi și va fi urmată de o conferință de presă, susținută cu reprezentanții Președinției în exercițiu a Consiliului European și a Comisiei Europene.

UE va prezenta Republicii Moldova un cadru general de negociere, care stabilește orientările și principiile pentru negocierile de aderare.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md