16:51:48 20.05.2019
 
Stiri

DECLARAȚIE: „ACUM plagiază încrâncenarea lui Roșca de odinioară și poate să se soldeze cu aceleași consecințe dezastruoase”

Alegeri 2018 14.03.2019 15:19 Vizualizări1595 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „ACUM plagiază încrâncenarea lui Roșca de odinioară și poate să se soldeze cu aceleași consecințe dezastruoase”

„Când urmăresc îndărătnicia lui Andrei Năstase împotriva tuturor, înverșunarea lui fudulă, refuzul obsesiv de a negocia cu tâlharii și de a coaliza cu corupții pentru a păstra albul imaculat al blazonului său politic, am senzația de déjà vu”, scrie analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial pentru Deschide.md.

Potrivit acestuia, toate aceste lucruri le-am trăit într-un trecut nu foarte îndepărtat.

„Unul dintre fruntașii PAS, Dumitru Alaiba, în replică la argumentul lui Igor Boțan că PSRM este un partid antieuropean, repetă cu obstinație că nu-l interesează geopolitica, deoarece colegii săi din „ACUM” sunt preocupați doar de lupta cu oligarhia. A nu te interesa de geopolitică e ca și cum ai spune că nu-ți pasă de consecințele pactului Ribbentrop-Molotov. De ocuparea rusească a Transnistriei. De datoriile regimului separatist puse pe umerii cetățenilor de pe malul drept al Nistrului. De influența nocivă a Kremlinului în R. Moldova. De spălătoria rusească de bani prin băncile și firmele din Chișinău. De anexarea Crimeii. De tentativele Rusiei de a-și croi drum în sudul Basarabiei până la gurile Dunării etc.”, scrie analistul.

Bogatu remarcă faptul că PAS și PPDA par să nu aibă nicio treabă cu toate acestea. „Cine crede însă că radicalismul orb al acumiștilor ar fi o premieră absolută, se înșeală. Nu este deloc așa. Ei nu sunt originali când resping orice tentativă de dialog. Când afirmă cu nu acceptă să discute cu hoții din alte partide. Toate acestea le-a spus altul înaintea lor. Precursorul blocului „ACUM” este într-un fel Iurie Roșca. Exact douăzeci de ani în urmă, președintele PPCD, până atunci mare luptător pentru românism, pe neprins de veste, a schimbat macazul. În 1999, a lansat o campanie furibundă numită „Mâinile curate”, o imitație nefericită a investigații judiciare „Mani pulite” din Italia.

S-a erijat într-un politician fără cusur căruia îi repugnă orice contact cu oponenții pe care-i considera de-a valma niște căzături coruptibile. A acuzat partidele alianței din care făcea parte de jafuri, fraudă și deturnare de fonduri. Pe valul aversiunii publice generale contra corupției a ieșit de la guvernare, trecând în opoziție. S-a aliat cu PCRM pentru a da jos guvernul pro-occidental chiar în momentul în care UE era dispusă să ofere R. Moldova, concomitent cu România, statutul de candidat pentru aderarea la UE.

Astăzi blocul „ACUM” calcă pe urmele lui Roșca. La fel ca el, induce ideea cum că socialiștii pro-Putin ar fi mai curați decât PD. Pentru a rămâne „cu mâinile curate” și nu a colabora cu „politicienii compromiși”, liderul PPCD acum douăzeci de ani a refuzat să voteze cu partidele lui Dumitru Diacov și Valeriu Matei intrarea în legalitate a Mitropoliei Basarabiei. A abandonat de fapt sprijinul pentru grupul Ilașcu, întemnițat la Tiraspol. Exact ca blocul ACUM în zilele noastre, Iu. Roșca a scuipat pe geopolitică”, a adăugat Bogatu.

O coaliție mascată cu socialiștii caută în prezent și blocul „ACUM”, care anunță că nu va discuta cu PSRM crearea unei majorități parlamentare, dar îi propune partidului lui Putin la Chișinău să voteze niște inițiative legislative vizând demiterea unor înalți funcționari, subliniază analistul politic. „E sută la sută metoda lui Iu. Roșca de fentare a legislației și de înșelare a opiniei publice. Fanatismul îndârjit al blocului „ACUM”, vrând-nevrând, plagiază la ora actuală încrâncenarea lui Iurie Roșca de odinioară și poate să se soldeze cu aceleași consecințe dezastruoase. Istoria riscă să se repete”, a conchis acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Teodor 14.03.2019 16:00

Ori Rosca, ori PAscuDA, tot numai curve si tradatori.

Victory 14.03.2019 16:26

Acum nu va fi niciodată un partid puternic politic. În genere e prea măreț lucru să le spui partid. Niște adunături.

Ion 14.03.2019 16:51

Eu tot ma intreb de unde au atita ipocrizie si tupeu astia doi ca sa faca chiar ce vor ei, sau Topa si Filat prea multi bani au bagat in PR ca sa mearga in coalitie cu cineva.

Spencer 14.03.2019 17:38

Aum vom vedea dacă ACUM sunt în stare să treacă de la omul de proteste, la omul de stat, responsabil de soarta cetățenilor care i-au încredințat votul, dar din câte se ve de deocamdată - nu, aceeași victimizare, aceeași veșnică opoziție și oleacă de apă de ploaie. Jalnic.

Aurel 14.03.2019 17:48

Păi cam așa și este.....

Mihai 14.03.2019 22:51

Bogatu a uitat sa spuna ca atunci ii canta ode lui Rosca...Comparatia cu Rosca e total pe-alaturi! Frica proxenetului de pierderea puterii ii impinge pe la cheii sai sa scrie aberatii, poate or speria lumea...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md