14:37:46 17.01.2020
 
Stiri

Banca Mondială oferă 61 de milioane de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre R. Moldova și România

Economie 17.07.2019 14:35 Vizualizări1332 Autor: Ziarul National
Banca Mondială oferă 61 de milioane de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre R. Moldova și România


Banca Mondială oferă 61 de milioane de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și experții Băncii Mondiale, în frunte cu directorul de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi, au discutat astăzi despre semnarea unui acord de finanțare pentru interconectare energetică.

Potrivit Acordului de finanțare, banii vor fi folosiți pentru extinderea stației din Vulcănești, modernizarea stației din Chișinău și construcția liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcănești-Chișinău.

Ministrul Vadim Brînzan a menționat că acest sprijin financiar este extrem de important pentru Republica Moldova.

„Odată cu implementarea acestui proiect, se va eficientiza sistemul de transport al energiei electrice, iar astfel vom asigura cetățenilor servicii de înaltă calitate”, a declarat ministrul, citat de un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În cadrul întrevederii, a mai fost discutată etapa de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică și modalitățile de reconectare a instituțiilor publice, precum spitale, grădinițe, inclusiv reconectarea noilor sub-stații termice individuale și a rețelelor termice asociate.

Reprezentanții Băncii Mondiale au reiterat disponibilitatea continuării dezvoltării proiectelor, în special celor din sectorul energetic, astfel ca cetățenii republicii noastre să dispună de servicii moderne, calitative și ieftine.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Alexei 17.07.2019 15:02

Guvernarea PDM fără credite și datorii din extern a reușit să facă și drumuri, să majoreze salarii, pensii, să vină cu programe sociale pentru tinere familii ca prima casă, tichete de masă, arena Chișinău, să cumpere peste 100 de ambulanțe noi, da ăștia ce fac, de vînd țara și o îngloadă în datorii ?

Denis 17.07.2019 15:34

Inca un proiect inceput, care nu va fi dus pana la capat.

Adrian 17.07.2019 17:52

Să nu uităm că partenerii noștri de dezvoltare ne-au susținut pentru că pînă acum au existat pași concreți în în realizarea obiectivelor. Actualul ministru încă nu a demonstrat nimic.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md