Avertisment lansat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Patru persoane și-au pierdut deja viața
Patru persoane și-au pierdut viața de la începutul lunii septembrie curent în urma intoxicațiilor cu dioxid de carbon. Persoanele respective au intrat în beci, acolo unde se fermenta vinul, și nu au mai ieșit, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI.
IGSU avertizează cetățenii să fie foarte precauți în această perioadă și să respecte câteva reguli elementare pentru ca să nu-și pună viața în pericol.
Astfel, IGSU recomandă asigurarea încăperilor unde se produce vinul cu o ventilaţie corespunzătoare sau procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise ori în aer liber.
Persoanele sunt îndemnate să nu se afle perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, dar să anunţe în prealabil pe cineva că vor intra într-o astfel de încăpere.
Nivelul oxigenului poate fi verificat printr-o modalitate simplă, prin aprinderea unei lumânări la intrarea în încăperea unde se produce vinul. Dacă aceasta se stinge, înseamnă că există o concentraţie de oxigen foarte scăzută și, prin urmare, pericol pentru sănătate şi viaţă. În astfel de situații oamenii sunt rugați să părăsească imediat beciul și să aerisească încăperea. Iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor este recomandat în primul rând să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol.
În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze pentru ajutor Serviciul 112.
Pensiuni, spații pentru camping și parcare, în Rezervația „Pădurea Domnească”
Turism la zidul unde au murit dictatorii. Unitatea militară unde au fost executaţi soţii Ceauşescu a fost transformată în muzeu
Cele mai ciudate lucruri uitate în avion